Debrecen hírei

2012.06.08. 10:04

Dunai Antalt nem lepte meg a Loki kimagasló szereplése

Labdarúgás - A DVSC egykori trénerét, Dunai Antalt nem lepte meg a Loki kimagasló idei szereplése. A szakember 1996 októbere és 1997 áprilisa között irányította a hajdúsági alakulatot, azóta is figyelemmel kíséri a csapat teljesítményét.

Labdarúgás - A DVSC egykori trénerét, Dunai Antalt nem lepte meg a Loki kimagasló idei szereplése. A szakember 1996 októbere és 1997 áprilisa között irányította a hajdúsági alakulatot, azóta is figyelemmel kíséri a csapat teljesítményét.

Debrecenben évek óta komoly szakmai munka folyik, a vezetés tudatosan és jó érzékkel igazol, emellett a saját nevelésű labdarúgók száma is kiemelkedően magas a gárdában. A cívisvárosiak imádják a futballt, sokan járnak meccsre, tehát minden együtt van ahhoz, hogy hosszútávon is sikeres legyen a debreceni labdarúgás – fogalmazott a Loki egykori trénere.

Profizmus

– Emlékszem, amikor én voltam a vezetőedző, akkor is rengetegen jártak ki az Oláh Gábor utcába, most, hogy igazán sikeres lett a csapat és sorra gyűjti be az aranyérmeket, még nagyobb fociláz van a városban. Annak ellenére, hogy még csak épülőben van a Debreceni Labdarúgó Akadémia, kiváló utánpótlásképzés folyik a DVSC-ben, most is több saját nevelésű játékos szerepel a bajnokcsapatban. Az, hogy a fiatalok annak a városnak a csapatáért harcolhatnak, ahol felnőttek, komoly pluszt jelent az ellenfelekkel szemben. Mind a tulajdonosi oldalt, mind a szakmai munkát tekintve valódi profizmus jellemzi a klubot, minden tiszteletem a debrecenieké, egységes, jó csapatuk van, amit a riválisok csak irigykedve szemlélhetnek – osztotta meg a véleményét lapunkkal Dunai.

A magyar fociért

A szakember a nemzetközi porondon is azt várja a DVSC-től, hogy maradandót alkot majd, bár tisztában van vele, ez nem egyszerű feladat. – 2009-ben és az azt követő évben már szerepelt a BL-ben, illetve az Európa Ligában a csapat, tehát nem lenne ismeretlen terep a lokisták számára valamelyik csoportkör. Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön a főtáblára jutniuk Szakályéknak, hiszen ez az egész magyar labdarúgásnak lökést adhatna, ami rá is fér a sportágra, mert 1972 óta nem jártunk Eb-n és nyolcvanhat óta a világbajnokságon sem. Biztos, hogy némi szerencsére is szükség lesz a selejtezők során, de a jó csapatnak szerencséje is van, remélem, egész ősszel szoríthatunk majd a piros-fehéreknek a nemzetközi kupában.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!