Debrecen hírei

2012.05.27. 18:18

Debreceni úszó Eb - Hosszú arany-, Jakabos ezüstérmes 200 m pillangón

Debrecen, 2012. május 27., vasárnap (MTI) - Hosszú Katinka címét megvédve arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet nyert vasárnap 200 m pillangón a debreceni úszó Európa-bajnokságon.

Debrecen, 2012. május 27., vasárnap (MTI) - Hosszú Katinka címét megvédve arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet nyert vasárnap 200 m pillangón a debreceni úszó Európa-bajnokságon.

A táv első felében a svéd Martina Granström úszott a leggyorsabban, 50 méternél egyik magyar sem volt az első három között, 100-nál viszont Jakabos már harmadikként fordult. Újabb 50 m megtétele után Jakabos és Hosszú előtt már csak a svéd tempózott, a hajrát azonban a magyarok bírták jobban, így mindketten riválisuk elé kerültek, s közben helyet is cseréltek.

Hosszú ezt megelőzően győzött 400 és 200 vegyesen, előbbin éppen Jakabos elől kaparintotta meg az első helyet. Mindketten tagjai voltak a 4x200-on második helyezett váltónak. Hosszú a magyar válogatott nyolcadik aranyát, Jakabos pedig a kilencedik ezüstjét szerezte Debrecenben.

"Hallottam a közönséget az utolsó 50 méteren, ez mindenféleképpen erőt adott a hajrára" - nyilatkozta Hosszú Katinka. "Szerettem volna 2:07 alá kerülni, egy kicsit túl lassan kezdtem, de nagyon örülök, hogy így sikerült úsznom. Még a héten visszautazok Los Angelesbe, majd két héttel az olimpiai indulás előtt csatlakozom a válogatotthoz edzőtáborozni."

"Próbáltam minél jobban úszni, de azt hittem, hogy ötödik leszek, azt gondoltam, hogy sokkal rosszabbat úszok, úgyhogy nagyon örülök" - mondta Jakabos Zsuzsanna. "Láttam, hogy Katka előttem van, próbáltam a saját tempómat úszni."

MTI

Az utolsó nap percről-percről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!