Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.02. 10:46

TISZK-ekért társultak B.-A.-Z. megyében

<p>A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat két Szakképzés-szervezési Társulást (Térségi Integrált Szakképző Központot) hozott létre szakképző intézmények fejlesztésére a Sajó-völgyben és Zemplénben helyi önkormányzatokkal együtt.</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat két Szakképzés-szervezési Társulást (Térségi Integrált Szakképző Központot) hozott létre szakképző intézmények fejlesztésére a Sajó-völgyben és Zemplénben, Ózd, Edelény, Encs, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Mezőkövesd intézményfenntartó önkormányzatokkal együttműködve. Az erről szóló társulási megállapodást hétfőn írták alá a miskolci megyeházán került sor, Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és a partner önkormányzatok polgármestereinek részvételével. Az együttműködés célja, hogy a szakképzés fejlesztéséhez hagyományos és új forrásokhoz jussanak a fenntartók. A megyei önkormányzat partnereivel hat pályázatot nyújtott be (TÁMOP, TIOP) eddig két Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) létrehozására, valamint az infrastrukturális feltételek javítására. Az első fordulóban két pályázat továbbjutott, a további négy pályázat elbírálása folyamatban van.

Az aláíráson részt vett

Dr. Ódor Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke
Benedek Mihály Ózd polgármestere
Molnár Oszkár Edelény polgármestere
Bratu László Encs polgármestere
Aros János Sárospatak alpolgármestere
Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely polgármestere
Tállai András Mezőkövesd polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!