Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.10. 14:39

Tűzoltónap Felsőzsolcán

<p>A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség szombaton verőfényes időben a felsőzsolcai sporttelepen tartotta az immáron hatodik megyei tűzoltónapot.&#160;<DIA alt="Tűzoltónap Felsőzsolcán 2008.05.10." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/T__369_zolt_nap_Fels__337_zsolc_n_2008_05_1/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tűzoltónap Felsőzsolcán 2008.05.10." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A rendezvényen mintegy ezer érdeklődő és természetesen az ünnepeltek (parancsnokok, beosztottak) vettek részt. A polgármesteri hivatal elől indult a zenés, szirénás felvonulás, a tizennyolc jármű (vagy ahogyan a tűzoltók hívják, szerkocsi) nagyszerű látványt nyújtott, s a konvoj tiszteletet parancsolt.

- Ilyenkor bemutatjuk felszereléseinket, ünnepi ülést tartunk, kitüntetéseket adunk és veszünk át és persze sportolunk, míg gyerekeinknek, hozzátartozóinknak egész napos játékos programokat szervezünk - mondta Kovács Sándor encsi parancsnok, a Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke.

…és hogyan kerültek éppen Felsőzsolcára? Fehér Attila polgármester elmondta, hogy a Felsőzsolcai Önkéntes Tűzoltó Egyesület most 100 esztendős, az alkalmat, a meghívást ez a jubileum szolgáltatta.

Az ünnepélyes választmányi ülésen részt vett és köszöntötte a tűzoltókat dr. Ódor Ferenc országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!