Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.23. 15:06

Turistaút: vigyázz, robbantási terület!

<p>Miskolc - Az Inform Média agorázóinak egyike (Debrecenből) írta levelét, amelyet az alábbiakban közlünk. Robbantási területre „tévedt”. Pedig ő csak a kijelölt turistaúton haladt. Utánajárunk.</p>

Az Inform Média agorázóinak egyike (Debrecenből) írta levelét, amelyet az alábbiakban közlünk. Robbantási területre "tévedt". Pedig ő csak a kijelölt turistaúton haladt. Utánajárunk.

"Húsvetkor kirándultam Miskolc mellett Tapolcáról. Elindultam a turistaúton a fürdő mellől, és felmenten a Bükkbe, majd délután jöttem vissza egy másik turistaúton, amely szintén a fürdőhöz visz. Azért választottam a másik utat, hogy ne legyen egyhangú a visszaút.
Hát nem is lett az!!!
Követve jelzéseket egyszer csak egy piros bólya állta az utamat, meg egy tábla, hogy robbantási terület!!!
Nem hittem a szememnek, azt gondoltam, hogy ez csak egy hülye vicc, és követtem a turistajelzéseket, mivel nem is volt más út az erdőben.

Hát egyszer tényleg a mészkőbánya szélére értem, ahol meg a fákon megvoltak a színes jelzések, de már a termőföldet lehordták, és csak pár lépés volt az a szakadék, ahol valóban robbantással fejtik ki a követ. Mivel éppen húsvét volt, gondoltam nem dolgoznak, és azért van csend, de azért motoszkált bennem a kis ördög, hogy éppen azért van csend, mert most fognak robbantani...

Gyors léptekkel otthagytam a siralmas és kopár részt, majd elgondolkodtam, hogy a HOLCIM vállalatnak tényleg nincs annyi pénze, hogy egy új turistautat készitsen biztonságos távolságban? Vagy éppen a környezetvédők nem engedik? (Igaz, a bánya lassan megeszi az egész hegyet!)

Hát ezt tapasztaltam, és igen bosszús vagyok, mert a 2 éves térképem meg azt mutatja, hogy a turistaút messze van a bánya területétől.”

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!