Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.10. 18:01

Szemben a kormánnyal, szemben Miskolccal

<p>Miskolc - Úgy tűnik, hiába a kormány kérése (ajánlása-figyelmeztetése), az MVM nem hallgat rá. Most taggyűlésre hívják miskolci partnerüket (?), ám a Mihő átlát a szitán.</p>

Úgy tűnik, hiába a kormány kérése (ajánlása-figyelmeztetése), az MVM nem hallgat rá. A kormány felkérte a pénzügyminisztert, közölje a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatójával: ha egy befektető érdekei szembekerülnek egy város érdekeivel, akkor elsősorban az utóbbira kell tekintettel lenni – közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-vel hétfőn.

Az MVM azonban nem enged. Ez derült ki csütörtökön dr. Halmai Gyulának, a Miskolc Holding elnök-vezérigazgatójának a közleményéből:
„... csütörtökön újabb levélváltás történt a Mihő Kft., illetve az MVM Zrt. menedzsmentje között. A Mihő miskolci szakemberei kinyilvánították, hogy a MIFÜ Kft. holnapi (pénteki), idő előttinek tartott taggyűlésétől távol kívánnak maradni. Ennek oka, hogy az éves rendes taggyűlés a jelenlegi működés "bebetonozására" szolgálna, ahelyett, hogy az MVM Zrt. adásvételi szerződést kötne a MIHŐ Kft.-vel. A pénteki taggyűlés osztalékfizetésről, új vezetők, felügyelő bizottsági tagok, könyvvizsgáló megválasztásáról szólna, amelyhez a miskolci szakemberek nem kívánnak asszisztálni. Miskolc továbbra sem kapott választ... arra a kedden megküldött levelére, amelyben a miniszterelnök és a kormány döntésére hivatkozva időpontot kér az erőmű megvásárlására..."

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!