Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.14. 09:15

Egymást érik az ünnepségek, megmlékezések Borsodban

<p>Miskolc - Március 15. alkalmából már ma egymást érik az ünnepségek, megemlékezések Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megye több városában, községében.</p>

A Miskolci Egyetem az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából nyilvános szenátusülést tart. Az A/4. épületben lévő III. számú előadóban 11 órakor kezdődik az esemény. Az elmúlt esztendők hagyományainak megfelelően a megemlékezésen átadják a tanulmányi emlékérmeket.

Az idén 50 éves a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház. Az alkalomból 13 órától ünnepi megemlékezést tartanak az Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolnában.

A megyehází dísztermében 10 órakor kezdődik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés ünnepi ülése. Megnyitja: dr. Ódor Ferenc, a közgyűlés elnöke. Beszédet mond: Pokorni Zoltán, Budapest XII. kerületének polgármestere. Az ünnepi műsort a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói adnak.

A Magyar Sajtó Napja tiszteletére 12 órától ünnepséget tartanak a miskolci városháza dísztermében. Beszédet mond dr. Ódor Ferenc és Káli Sándor, Miskolc polgármestere.

Délután 2 órától Léhen kopjafát avat dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke.

Négy órától dr. Ódor Ferenc Forrón mond beszédet, majd felavatja a Kossuth szobrot.

Öt órától Encsen koszorúzást tartanak a Petőfi szobornál.

Este fél héttől Abaújszántón mond ünnepi beszédet dr. Ódor Ferenc.

Miskolcon külön ünnepel a Fidesz és a város.

A Fidesz miskolci szervezete ma este 6 órától fáklyás felvonulást indít a Kossuth utcából a Petőfi térre. A szobornál 18 óra 30 perckor Navracsics Tibor, a párt parlamenti frakcióvezetője mond beszédet.

Ugyancsak ma este 6 órától koszorúzás lesz Görgey Artúr szobránál, amely a Herman Ottó Múzeum előtt található. A kegyelet virágainak elhelyezése után fáklyás felvonulást tartanak a Görgey-szobortól a Palóczy-emlékműig, ahol szintén koszorúzás lesz.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!