Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.05. 14:46

E-mail 650 ezer forintért!

<p>Miskolc - Minden esetben érdemes körültekintően kezelni az olyan pénzügyi ajánlatokat, amelyek túlságosan is kecsegtetőek. Egy miskolci férfi azért tett bejelentést a rendőrségen, mivel egymillió dollár nyereség helyett 650 000 forint veszteséget könyvelhetett el.</p>

Az esetről a Megyei Rendőr-főkapitányság illetékese, Dobi Tamás számolt be. Mint megtudtuk: a rendőrség eddigi információi szerint a bejelentő január végén kapott egy elektronikus levelet, ami szerint egymillió dollárt nyert. Ahhoz, hogy ezt az összeget megkaphassa különböző adminisztrációs díjakat kell befizetnie. A károsult összesen 650 000 forintot utalt a megadott címre, ennek ellenére nem jutott hozzá a beígért nyereményhez.

A Miskolci Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett csalás bűntette miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy ilyen és ehhez hasonló – interneten, postai úton vagy akár személyesen tett "kedvező" ajánlatok elfogadása előtt kérjék szakember tanácsát. Informálódjanak a túlzott pénzügyi ajánlatot kínáló cégről, kérjenek tőlük referenciát, biztosítékot.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!