Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.05. 15:37

Ádám János fotóskollégánk kiállít Margitán

<p>Margita - Az Észak fotóriportere, Ádám János fotóit ez alkalommal Erdélyben nézhetik meg az érdeklődők. Pontosabban Margitán, ahová a helyi Helios fotóklub meghívására érkezik két fotós barátjával együtt. <DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_d_m_Jani_2008_03_06_/Bildseite1.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ádám Jani 2008.03.06." src="http://media.vol.at/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az Észak fotóriportere, Ádám János fotóit ez alkalommal Erdélyben nézhetik meg az érdeklődők. Pontosabban Margitán, ahová a helyi Helios fotóklub meghívására érkezik két fotós barátjával együtt. Szombaton közös kiállításuk nyílik.
– A kassai művelődési központ rendszeresen rendez fotóstáborokat a kelet-európai régió országainak, ahová Lengyelországból, Csehországból, Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából és Magyarországról érkeznek fotósok. Ezek a táborok jó alkalmak a további kapcsolatteremtésre, évente egyre többen vagyunk, bővül a kör – mesélte János. Tavaly Szepesváralján találkoztak, ott ismerkedtek meg a margitai fotóklub tagjaival. Meghívták őket a művelődési központjukba az említett tárlatra, az erdélyiek pedig szeptemberben állítják ki fotóikat a miskolci Ifjúsági ház fotógalériájában.

Csendéletek, életképek

Kozma István, az Ifjúsági ház fotógalériájának vezetője, Stefan Kesi rozsnyói fotóművész és az én képeim szerepelnek majd Margitán – tudtuk meg Jánostól. Azt is elárulta, hogy nem riportfotóit nézhetik meg a kiállításra látogatók, hanem főleg csendéleteit, életképeit és a fotótáborban készült alkotásait. A táborok – főként a tavalyi, szepesváraljai – anyagából is nyílik egyébként hamarosan tárlat, mégpedig március 12-én, a kassai Kos Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!