Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.16. 10:20

Megtartották első nagyrendezvényüket

<p>Szalaszend - Augusztus végén alakult meg a Szalaszendi Ifjúsági Kulturális Egyesület.&#160;<DIA alt="Megtartották első nagyrendezvényüket 2007.12.16." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megtartott_k_els__337__nagyrendezv_ny_ket_2/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Megtartották első nagyrendezvényüket 2007.12.16." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A civil szerveződés élére a pátriában népszerűségnek örvendő dr. Bárdos Zoltán állatorvost választották meg és nem véletlenül, lévén a doktor fejéből pattant ki az egyesület megalakításának gondolata. A SZIKE első, nagy nyilvánosságot érintő programjára, az előkarácsonyi kulturális bemutatóra pénteken került sor az abaúji település iskolájának sportcsarnokában, az eseményen, mint főtámogató, részt vett Ódor Ferenc a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat elnöke. – Tulajdonképpen nem volt pezsgés a településünkön, kulturális életről nem lehetett beszélni, az idősebb korosztály hétköznapjait kitöltötte saját gondja-baja, nem tartotta semmi helyben a fiatalokat – mondta érdeklődésünkre a műsor előtt Bárdos Zoltán.

Hihetetlen lelkesedés

A meghirdetett program nem várt érdeklődést váltott ki, pótasztalokat és székeket helyeztek el a csarnok küzdőterén. – Úgy gondoltuk, mindenkinek lehetőséget adunk a bemutatkozásra – folytatja a doktor. – Hangszeres, -ének, -vers, -prózamondó tudásukat mutathatják be a legfiatalabbak és legidősebbek, alkalmi duók alakultak, meglepő módon a szépkorú helyiekből is, debütál a SZIKE rock együttes, amatőr színjátszók készültek nagy lelkesedéssel, és vendégként lép közönség elé a Kázsmárki Asszonykórus. Hihetetlen, mekkora lelkesedés előzte meg a rendezvényt, sokat köszönhetünk Schubert Andrásné ny. pedagógusnak, aki a felkészítésekben jeleskedett. Az egyesületnek persze vannak távlati céljai, pályázatokat nyújtunk majd be fiatalok támogatására, sport és kulturális programok szervezésére, egyszóval szeretnénk életet lehelni a település hétköznapjaiba – közölte Bárdos doktor.

SfL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!