Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.14. 11:41

Egészségbiztosítás: nyílt levél a képviselőkhöz

<p>Miskolc - Az egészségbiztosítás tervezett privatizálásáról tartott sajtótájékoztatót pénteken dr. Ódor Ferenc országgyűlési képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés fideszes elnöke. <A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-vizitdijrol/cn/boon-news-em_01-20070121-120036"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Az egészségügyi törvény</B></A> [.pdf - 264KB]<BR /></p>

Elöljáróban elmondta: ismeretes, hogy a parlamentben december 17-én alkotnak törvényt az egészségbiztosításról, amely alapvetően változtatja meg életünket. Ha megszavazzák, akkor szinte csak vesztesek lesznek, a szolidaritáselvű társadalombiztosítási rendszert ugyanis felváltja a profitorientált ellátás.
Ezzel súlyosan sérülne a társadalmi igazságosság és az egészséghez való jogegyenlőség elve.
Dr. Ódor Ferenc kijelentette: nem értenek egyet a magánosítással, mert az tragikus következményekkel járna. Ezért arra kérik kormánypárti társaikat, hogy a szavazás előtt még egyszer gondolják végig, mire adják a voksukat. Nyílt levelet juttatnak el a képviselőkhöz és arra szólítják fel őket, hogy ne támogassák a törvénytervezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!