Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.14. 23:31

Menetrend ügy - teljességgel

<p>Szerencs - A tokaji polgármester GKM-hez írt, és válaszul kapott levelével kapcsolatban érkezett reagálás...</p>

Mint arról beszámoltunk, Májer János tokaji polgármester levélben fordult Kóka János miniszterhez, a Tokaj környéki személyvonat és InterCity járatok ritkításának megakadályozása érdekében.

Dabóczi Kálmán a GKM Közszolgáltatások Szervezési Főosztály vezetője válaszolt a miniszter nevében, kilátásba helyezte, hogy a járatszámok Tokaj térségében nem változnak jövőre.

A Tokajagorán lefutott hírre reagáltak Szerencsről. Ebből kiderül, Rónavölgyi Endréné polgármester, országgyűlési képviselő ugyancsak tett lépéseket az ügyben, a Parlamentben szólalt fel október 29-én.

Beszédében kifejtette, hogy a járatszám csökkentés érzékenyen érintené a különböző településekre utazó munkavállalókat, de a bejáró diákokat is. Felsorolta a megszüntetésre szánt járatokat, majd megjegyezte, az említett járatok magas kihasználtsági szinten működnek, a tapasztalatok alapján. - Nem látjuk indokoltnak a jelenleg is zsúfolt járatok megszüntetését.

Amennyiben információink helytállóak, tiltakozásunkat szeretnénk kifejezni a tervezett intézkedések miatt, és az ott élők nevében kérjük a fent említett járatok további biztosítását – mondta a Parlamentben Rónavölgyi Endréné.

Garamhegyi Ábel a GKM államtitkára válaszában megjegyezte egyebek mellett, hogy a konkrét InterCity járatokat illetően, noha - ellentétben a képviselő asszony információival - még nincs a szolgáltató és a tárca között menetrendi egyezség, nem zárultak le az egyeztetések.

A jövő évi menetrend jóváhagyása még nem történt meg, de a jelen állás szerint pozitív elbírálásra és a járatok megmaradására lehet számítani. - Hangsúlyozom tehát, jól kihasznált, utasokkal teli járatok ritkítására nem készülünk – mondta az államtitkár.

 

SFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!