boon-sportoldal

2008.06.07. 20:22

Kapufában Cigánd volt jobb

<p>A 21. században 2005 júniusában örültek először igazán a cigándi focidrukkerek, amikor a csapat az akkori körzeti bajnokságból felkerült a megye kettőbe.</p>

Azóta már azt az osztályt is kinőtték a bodrogközi focisták, de a korona most került fel igazán, hiszen az idei Sport TV kupa győztese a Cigánd lett.

Sportláz Cigándon

Sokan vannak – jegyzem meg az álló szektorban. A megrögzött törzsszurkolók itt gyülekeznek. Hiába épült 2005 óta fedett lelátó ülőhelyekkel, azért csak a korlátnak támaszkodva az igazi. Varga László a fejét ingatja.
– Most még kevesen is vannak – mondja –, általában megtelnek az ülőhelyek. Nem a foci Eb miatt nem jönnek szerintem, hanem a páciniak és a nagyrozvágyiak maradtak otthon. Gyakran jönnek át. A Cigánd tényleg a Bodrogköz csapata. Az egész régió nekik szurkolt a kupadöntőn.
Szeretik a focit Cigándon. Mondják, a polgármesternek szívügye a csapat és a gárda mögött évek óta egy tőkeerős szponzor áll. Néhányan már az NB III-at emlegetik. Biztos lenne arra is pénz, ha már az elmúlt három évben jutott fedett lelátóra, műfüves pályára a klubház mellett és napokon belül felavatják a Bodrogköz első igazi sportcsarnokát a körforgó mellett.

Fieszta

A csapat közben az Észak-Magyarország mezében az első percekben megszerzi a vezetést. Igazi tét csak a vendégeknek számára van, hiszen ha nyernek, még másodikok is lehetnek. A Cigándnak szinte mindegy, ötödik vagy hatodik helyen zárnak. Nekik a kupa volt a fontos. A második félidő felénél a vendégek átveszik a vezetést, de egy büntetővel még egalizál a Cigánd. A tomoriak még büntetőhöz jutnak, de játékosuk a kapufát találja el. Ebben a cigándiak voltak a jobbak, ők négyszer is eltalálják a vendégek kapufáját. Nem esnek kétségbe, a Velence elleni kupadöntőn az ő lécük rezgett vagy hatszor.

A végére még jut egy meg nem adott tomori gól, emiatt szinte törvényszerűen következik egy vehemensebb reklamálás miatti kiállítás, majd a lefújás után egy kis tumultus. Erre azonban csak kevesen figyelnek, mert az igazi ünnep most kezdődik: a helyi focisták körbehordják a kupát, minden szurkoló megtapogathatja, aztán a pezsgőből is jut mindenkinek.
– Régebben ritkán jártam ki a meccsekre – mondja Téglás Dezső, a helyi általános iskola igazgatója. – Most már mindig itt vagyok. A kupadöntőre nem tudtam elmenni, de a tévében megnéztem a mérkőzést. Érdemes volt.

Avatás

Június 17-én ünnepélyes keretek között avatják fel a cigándi sportcsarnokot. Az avató ünnepség 11 órakor kezdődik.

-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!