Autó - Motor

2017.10.03. 09:19

Autósok a hamisítás ellen

Budapest - Felismerték azt, hogy egy hajóban eveznek, és közös céljuk az ügyfeleik elégedettsége.

Budapest - Felismerték azt, hogy egy hajóban eveznek, és közös céljuk az ügyfeleik elégedettsége.

Az autókereskedelem és javítói szakma súlyos veszteségekkel, de túlélte történelme legnagyobb válságát, bizonyítva ezzel megújulási és alkalmazkodási képességét. Kialakította – többek között a finanszírozókkal, és biztosítókkal való – együttműködési képességét.

Egy hajóban…

Kialakult egy konfliktusokban született szolidaritás a gyári képviseletek és a márkakereskedők, szervizek között, felismerve azt, hogy egy hajóban eveznek és közös céljuk az ügyfelek kiszolgálásának és ezzel elégedettségének egyre magasabb szintre emelése, a közúti közlekedés biztonságának növelése. Ez a kooperációs és megújulási képesség eredményezte, hogy az ágazat talpon maradt és fejlődni képes. 2017-ben már újra százezer fölé emelkedhet az új személyautó értékesítés volumene, miközben a többi szegmensben is látható fejlődés mutatkozik. Ebbe a körbe illik szervesen a hamisítás elleni fellépés fokozása. Hamisítják a járműipari szoftvereket, a műszereket, az alkatrészeket. Ezzel kockára téve a gépjárművet használók és környezetük épségét, egészségét, a közúti közlekedés biztonságát némi látszólagos és pillanatnyi anyagi előnyért.

Adott a lehetőség

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete tagvállalatai és a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete úgy határoztak, hogy szorosabb és teljes körű együttműködéssel fogják a szellemi tulajdont védeni, harcolni a hamisítások és ezek elkövetői ellen. Minden szerviz számára nyitott a lehetőség a gyári technológiák legális beszerzésére. Szeretnék, ha ezzel élnének, vagy tevékenységük illegális részét nem folytathatnák. A felfedezett törvénytelenségekkel kapcsolatos további intézkedésekbe egyre határozottabban és eredményesebben kapcsolódnak be az illetékes hatóságok, ami a hatóságok és a mi munkánkat is eredményesebbé teszi. „Meggyőződésünk, hogy az autózásban érintett valamennyi fél érdeke, és ezért közös célunk, hogy a Magyarországon a szellemi tulajdon sérelmére elkövetett jogsértések száma jelentősen csökkenjen” – írják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!