Jegyzet

2021.07.28. 14:03

A csúcsok csúcsán

Szerda hajnalban Milák Kristóf úszó olimpiai bajnok lett – tény, ahogy ehhez kapcsolódva számos más dolog is: ő a 200 méteres pillangóúszás Európa-bajnoka, világbajnoka és világcsúcstartója is.

Palánki István

Tokio 20210728 Tokio2020 Japán Olimpia Tokio2020 úszás döntők Foto Tumbász Hédi TUM Milák Kristóf

Fotó: Nemzeti Sport / Tumbász Hédi

Már előzőleg azt nyilatkozta, hogy csak akkor lenne igazán elégedett, ha az olimpiai csúcs is meglenne neki, megcsinálta, fogta, úszott egy jót, tönkreverte a mezőnyt, majd a levegőbe csapott. Ki gondolta ezt száz méternél? Ott még én is aggódtam, pedig ha valaki, én szoktam vérmesebb álmokat kergetni, de egyre jobban úszott el tőle az olasz Federico Burdisso, aztán jött a magyar azzurro az olasz helyett, ami – Aradszky László óta tudjuk – azt jelenti, mindig kék fenn az ég. A Kristóf arcára mégis kiült valami elkeseredettség, de miért? Ha egy pillanatra is beborult az ég, biztos, hogy az utolsó százon egyre jobban kivilágosodott. Ott támaszkodott a pályákat elválasztó kötélen Kristóf, egyrészt várta a társakat, mert bizony erre is volt ideje, másrészt csalódott volt, mert nem jött össze az egyéni csúcs, „mindössze” az olimpiai, számos más elismerés mellett. Annyira fiatal még ez a srác, biztos vagyok benne, hogy meglesz neki még az egyéni legjobbja is újra és újra, számtalanszor, a csúcsok csúcsán ő viszont már akkor is kitűzheti zászlaját, ha nem.

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/_tokyo2020/milak-es-kenderesi-200-pillangon-hosszu-200-vegyesen-dontozik-elo-5500766/

https://haon.hu/sport/_tokyo2020/megvan-a-masodik-magyar-arany-ez-tortent-ejjel-5500898/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!