Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.06. 11:18

KM-portré: Pető Ágota

<p>Nyírbogdány - Pető Ágota, a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 7. osztályos diákja kiemelkedő teljesítményt nyújtott, s átvehette a Kazinczy-jelvény arany fokozatát.</p>

A „Szép magyar beszéd” szépkiejtési verseny kelet-magyarországi döntőjét a napokban Kisújszálláson rendezték meg, ahol 10 megye 85 versenyzője vett részt. Köztük volt Pető Ágota, a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 7. osztályos diákja is, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott, s két másik versenyzővel együtt átvehette a Kazinczy-jelvény arany fokozatát.

– Ötödik osztályos koromtól kezdve rendszeresen részt veszek szépkiejtési versenyeken – eleveníti fel a kezdeteket Ágota, aki pár perce fejezte be fellépést a mazsorettcsoporttal a nyírbogdányi majálison. – Az idén megnyertem a Rétközi Iskolaszövetség szépkiejtési versenyét, s így indulhattam el Kisújszálláson. Magyar szakos tanárnőmmel, Margittainé Horváth Ágnessel közösen választottuk ki azt a Wass Albert részletet, amelyet a versenyen előadtam, s ott kaptam még egy kötelező művet is. Tanárnőtől nagyon sok segítséget kaptam, amelyet hadd köszönjek meg neki így az újságon keresztül is.

Ágota rendszeresen részt vesz versenyeken. A Rétközi Iskolaszövetség prózamondó versenyét megnyerte, nemsokára bizonyíthatja ügyességét és tudását a történelem és az angol nyelvi versenyen is. Mindebből látszik, hogy főleg a humán jellegű tantárgyak állnak hozzá a legközelebb, azonban a többi tantárgy tanulását sem hagyagolja el, amit bizonyít a kitűnő bizonyítvány.

– Anyukám is humán beállítottságú, a nővérem pedig magyar szakos pedagógus – mondja Ágota, amikor arról faggatom, hogyan alakulhatott ki a humán érdeklődés. Természetesen a szabadidő eltöltéséről is szót ejtünk.

– Nagyon szeretek mozogni, táncolni, ezért vagyok tagja a mazsorettcsoportnak. Az időmet úgy osztom be, hogy jusson idő tanulásra és mazsorettre is. Szeretek olvasni is, főleg a mai regényeket. Harry Potter minden regényét elolvastam.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!