Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.04. 16:57

Tetszetős a magyar gyermekvédelem "receptje"!

<p>Nyíregyháza - Jó példát és kiváló szövetségest látnak hazánkban az ukrán szakemberek. A három napos konferencia célja: az uniós és hazai gyermekvédelmi tapasztalatok megosztása a vendégekkel. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tetszet__337_s_a_magyar_gyermekv_delem__rec/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Tetszetős a magyar gyermekvédelem receptje ! 2008. 03. 04." /></a></dia></p>

Mintegy harminc tanulni vágyó érkezett Nagyszőlősről, hogy részt vegyen a Magyar Gyermek és Ifjúsági Szövetség és az Újhaza Alapítvány szervezte 3 napos ukrángyermekvédelmi szakemberek képzésére irányuló konferencián. Lippai Gergely, a Területi Gyermekvédelmi Központ igazgatója elmondta: a találkozó célja az uniós és hazai gyermekvédelmi tapasztalatok megosztása a vendégekkel.

Ukrajnában még csak most kezdődik, ám hazánkban már átalakult a gyermekvédelmi rendszer: eltűntek a nagylétszámú, rideg nevelőotthonok, a gyermekek nevelőcsaládoknál vagy családszerű otthonokban élnek, minderről Mátészalkán és Nyírbátorban, valamint számos előadás által is meggyőződhetnek a konferencia résztvevői. – A gyermekvédelem olyan, mint a szerelem: nem ismer határokat! – tette hozzá dr. Orbán István, a MGYISZ elnöke.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!