Sport

2018.07.29. 17:39

DVSC: Kiszenvedett döntetlen

Debrecen - Kinyik két góljával 1–1-re végzett a DVSC a Nagyerdei Stadionban a Mezőkövesd ellen.

Debrecen - Kinyik két góljával 1–1-re végzett a DVSC a Nagyerdei Stadionban a Mezőkövesd ellen.

Ahogy az előző bajnoki szezonban, úgy ezúttal sem tudta legyőzni a Loki a Mezőkövesd csapatát hazai pályán, igaz, ezúttal nem kaptak ki Herczeg András tanítványai.

A Kövesd látogatott a Nagyerdei Stadionba az OTP Bank Liga második fordulójában, szombaton este. A meccs előtt a debreceni klub honlapján indított szavazás győztese, Nagy Sándor kapus vehette át a 2017/18-as bajnokság „Év játékosa” címet. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a 96 éves korában elhunyt legendás sportriporter, a Magyar Labdarúgó-szövetség egykori elnöke, Szepesi György, valamint a DVSC korábbi technikai vezetője, a 74 éves korában elhunyt Huszti Ferenc emlékére.

Kis túlzással felborult a pálya az első félidőben, egyértelműen a hazaiak uralták a játékot. A Loki sorban dolgozta ki helyzeteit: a második percben Bódi szabadrúgása ment centikkel a jobb felső mellé. A folytatásban Takács, majd Varga is megszerezhette volna a vezetést, de a próbálkozások kimaradtak. Kinyik előtt is adódott egy nagy ziccer, a játékos azonban a jobb kapufa mellé fejelt. Bódi nagyon élt az első játékrészben, a szünethez közeledve óriási bombát eresztett el, szabadrúgása a kapufán csattant.

Ki tudtak egyenlíteni

A szusszanó után kis híján a matyóföldiek kerültek előnybe, azonban Koszta pontrúgása is a lécről pattant ki. Nyomtak a debreceniek, a 65. minutumban Cikos beadását Avdijaj ollózta kevéssel a kapu mellé.

Nem sokkal rá mégis a kövesdiek örülhettek: Drazic közeli lövése Kinyikről pattant a hálóba. Mindent megtett az egyenlítésért a cívisvárosi alakulat, ami össze is jött a végén, ismét Kinyik talált be, de ezúttal az ellenfél kapujába, 1–1.

A DVSC így két kör után négy ponttal áll, legközelebb, szombaton 18 órától ismét hazai környezetben bizonyíthatnak Tőzsérék, a Diósgyőr érkezik majd a Nagyerdőre.

HBN


DVSC–Mezőkövesd-Zsóry 1–1 (0–0)

Nagyerdei Stadion, 3228 néző. Vezette: Pintér (Kóbor, Becséri)

DVSC: Nagy S. – Cikos, Szatmári, Kinyik, Barna – Tőzsér – Varga K., Haris (Calvente, 58.), Kusnyír (Szécsi, 77.), Bódi – Takács (Avdijaj, 59.)

Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Pillár, Szalai, Vadnai – Cseri, Szeles, Meshki (Katance, 49.), Tóth B. (Vajda, 83.) – Koszta (Szakály, 92.), Drazic

Gól: 0-1 Drazic (71.), 1-1 Kinyik (87.)

Sárga lap: Tóth B. (22.)

Mesterszemmel

Herczeg András (DVSC): Gratulálok a Mezőkövesdnek, nem vagyok elégedett. Az első félidő után egygólos előnyt megérdemeltünk volna. Rengeteget tett a győzelemért a csapat, de a Mezőkövesd védekezését nehéz feltörni. Olyankor is passzolni akartunk, amikor indokolt lett volna egy átlövés. Hátul hibáztunk, abból kaptunk gólt. Igazságtalan lett volna, ha elveszítjük a mérkőzést.

Kuttor Attila (Mezőkövesd): Két jó csapat mérkőzésén igazságos döntetlen született. Megvolt a lehetőségünk a győzelemre, azt mondtam a játékosaimnak, hogy becsüljük meg ezeket a pontokat. Jó futballal egy pontot elhoztunk Debrecenből. Jó teljesítményt nyújtottuk, ennek örülök, a döntetlen miatt nem vagyok maradéktalanul boldog.


[related-post post_id="3935061"]

[related-post post_id="3934594"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!