Sport

2017.11.19. 14:32

DVSC: jó meccs, számunkra rossz eredmény

Debrecen - A Videoton öt gólt rúgott a szombati rangadón a Nagyerdei Stadionban.

Debrecen - A Videoton öt gólt rúgott a szombati rangadón a Nagyerdei Stadionban.

Az éllovas Videoton látogatott a harmadik helyen álló DVSC otthonába, vagyis az OTP Bank Liga 16. fordulójának legrangosabb találkozóját játszották szombaton este a cívisvárosban.

Talán a kései időpont, vagy a hűvös időjárás tehetett róla, de meglehetősen kevesen, alig háromezren nézték meg a helyszínen a meccset, pedig mint utólag kiderült, változatos kilencven percről maradtak le azok, akik nem mentek ki a stadionba, vagy legalább nem követték televízión a mérkőzést.

Gyors gólok

Mindössze tizenegy perce zajlott az összecsapás, és megszerezte a vezetést a vendégek alakulata, Scsepovics lőtt szinte zavartalanul a hálóba.

Mindössze tíz minutum telt el, s máris kettő volt a fehérváriak előnye, akkor Nego mattolta a kifutó Nagy Sándort. Mielőtt teljesen megfogta volna a Debrecent a két gól, gyorsan válaszolt a Loki: Könyves Norbert talált be szép lövésből.

Felpörgött a DVSC, és minden követ megmozgatott az egyenlítésért, ennek következtében élvezetes küzdelem alakult ki a pályán.

Fotó: Derencsényi István

A hajdúságiak dicséretes lendülete egészen a harmadik székesfehérvári gólig tartott ki, az már végképp demoralizálta a csapatot. Az 59. percben ismét Scsepovics zörgette meg közelről a hálót, sőt, nem sokkal később ugyanő értékesített egy büntetőt, s eldöntötte a három pont sorsát.

A lefújás előtt kevéssel Géresi is rúgott egy gólt, így Takács Tamás 91. percben szerzett találata már csak szépségtapasznak volt jó.

A Loki egymás után két rangadót is elveszített az FTC és a Videoton ellen, ennek ellenére, mégha leszakadva is az említett két gárda mögött, továbbra is a bronzérmes pozícióban helyezkedik el.

A Herczeg-legénység legközelebb a Vasashoz utazik.

HBN


A tények

DVSC–Videoton 2–5 (1–2)

Nagyerdei Stadion, 3169 néző. Vezette: Farkas (Tóth II., Szécsényi)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Varga K. (Sós, 79.), Jovanovic (Csősz, 88.), Tőzsér, Bódi – Könyves, Mengolo (Takács, 63.)

Videoton: Kovácsik - Fiola, Fejes, Juhász (Tóth B., 83.), Stopira - Nego, Varga J., Hadzic, Géresi – Lazovics (Szolnoki, 69.) – Scsepovics (Tamás, 78.)

Gól: Scsepovics (11.), Nego (21.), Könyves (26.), Scsepovics (59.), Scsepovics (11-esből, 65.), Géresi (82.), Takács (91.)

Sárga lap: Lazovics (30.), Tőzsér (30.), Scsepovics (31.), Fejes (55.), Hadzic (58.), Nego (77.)


Mesterszemmel

Herczeg András: Nem jellemző, hogy ilyen sok gólt kapunk. Lehet, furcsán hangzik, de véleményem szerint a harmadik gólig kifejezetten jól játszottunk.

Marko Nikolics: A Debrecen remekül összerakott csapat, ezért is tartom nagy tettnek, hogy a DVSC pályáján lőttünk öt gólt.


[related-post post_id="3684498"]

[related-post post_id="3684185"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!