Sport

2016.11.14. 08:39

DEAC: továbbra sem megy a játék idegenben

Debrecen - Elszenvedte harmadik vereségét is a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese.

Debrecen - Elszenvedte harmadik vereségét is a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese.

A Tiszaújváros otthonába látogatott az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság hetedik fordulójában a Debrecen: a hazaiak végig egyenrangú partnerei voltak a hajdúságiaknak, az utolsó negyedben pedig okos játékának köszönhetően hat ponttal meg is nyerte a találkozót az Újváros – számolt be róla a debka.hu

Jól kezdte az összecsapást a DEAC, az első négy percben mutatott 9–2-es rohanásnak köszönhetően a hazaiak el is használták első időkérésüket. Jót tett a rövid fejmosás a borsodiaknak, hiszen szép lassan megérkeztek a mérkőzésbe. Madár András vezérletével megfordították az eredményt, a debreceniek védekezése pedig finoman fogalmazva is szellős volt. A borsodiak irányítója ebben a periódusban egymaga 17 pontot termelt, közte öt darab hárompontossal.

A folytatásban rendezte hátsó alakzatát Ferenczi Tamás csapata, a Phoenix letámadása ellen pedig szervezetten léptek fel. Bár a dobásokkal ebben a negyedben is hadilábon álltak Molnár Andrásék, stabil védekezésüknek köszönhetően újra magukhoz vették a kezdeményezést. A tavaly még Tiszaújvárosban pattogtató Varga Ádám triplájával már négy egység volt közte (28–32), melyet egészen a nagyszünetig sikerült megtartani.

A térfélcsere után sem változott sokat a játék képe, a DEAC-nak megvoltak a helyzetei, csak éppen ez a találkozó sem az értékesített helyzetekről szólt, ráadásul a büntetővonalról sem ment túl fényesen. A tiszaújvárosiak a negyed végére Debreceni Dániel palánk alatti játékának köszönhetően kiegyenlítettek, így minden kezdődhetett elölről. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, az utolsó két percre is döntetlennel fordultak. Madár András és Magyar László kosarai után nagyon nehéz helyzetbe került a cívisvárosi alakulat (59–54), Ferenczi Tamás magához is hívta övéit. Hiába próbált meg mindent ezután a DEAC, a vendéglátók higgadtak maradtak a végső sípszó előtti időszakban is, és végül megérdemelt, hatpontos sikert arattak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!