Sport

2016.07.08. 07:07

Nem tömték ki a La Fioritát, de simán verték őket

Debrecen - Tisza Tibor szerezte meg a vezetést a La Fiorita elleni 2–0-s meccsen, amely azt jelentette, hogy a DVSC továbbjutott az Európa Liga selejtezőjének második körébe, ahol fehérorosz ellenfél vár rá. Az első találkozóra csütörtökön kerül sor a Nagyerdei Stadionban.

Debrecen - Tisza Tibor szerezte meg a vezetést a La Fiorita elleni 2–0-s meccsen, amely azt jelentette, hogy a DVSC továbbjutott az Európa Liga selejtezőjének második körébe, ahol fehérorosz ellenfél vár rá. Az első találkozóra csütörtökön kerül sor a Nagyerdei Stadionban.

Igazi futballünnepre hívta a DVSC csütörtök este a szurkolóit, már csak azért is, mert ezúttal boldog boldogtalan ott lehetett a Nagyerdei Stadionban, ugyanis ingyen engedték be a közönséget az Európa Liga selejtezőjének visszavágójára. Az ellenfél kiléte is garantálta a jó szórakozást, hiszen a San Marinó-i La Fiorita ellen a debreceniek 5-0-ra győztek a múlt heti odavágón. Mivel az ultrák is kijöttek, rég nem látott hangulatban zajlott a találkozó.



Az első perctől kezdve a Loki dominált az összecsapás során, Castillion, Tisza és még megannyi társuk is betalálhatott volna az első félidőben, de a hajdúságiak naggyá tették a vendégek kapusát, Viviant.

Különösen szembetűnő volt, hogy Szakály és Holman mennyire élvezi a játékot, bár tény, hogy az ellenfél együttest amatőrök alkották, akik a mérkőzéseken kívül becsülettel dolgoznak a foci mellett.

A 41. percben végre megtört a jég, egy remek összjátékot követően (Szakály-Holman) Tisza Tibor megcsillogtatta támadó erényeit: ráfordult a kapura és 12 méterről nagy gólt rúgott a jobb felső sarokba.


Fotó: Derencsényi István | Kattintásra galéria nyílik


Holman villant az elején

A szünet után nem sokáig kellett várni a következő hazai találatra, Holman Dávid betört a tizenhatoson belülre, majd jobbal kilőtte a bal alsó sarkot, 2-0!

A második gól után alaposan leült a mérkőzés irama, természetesen továbbra is a Debrecen dominált, ám komolyabb lehetőségek nem akadtak a vendéglátók előtt.

A 72. percben közel jártak a lokisták a harmadik találathoz, de a nem sokkal korábban beállt Szekulics közelről a lécre vágta a labdát. Tíz minutummal a lefújás előtt Geoffrey Castillion is megdöngette a vasat, ő a jobb oldali kapufára pörgetett 7 méterről.

Az eredmény már nem változott, a DVSC-TEVA alakulata 7-0-s összesítéssel jutott tovább a selejtező második körébe, ahol a fehérorosz Torpedo-BelAZ Zhodino csapatával találkozik.

HBN–TN


A tények

Európa-liga, 2. selejtezőforduló, visszavágó

DVSC-TEVA – SP La Fiorita 2–0 (1–0)

Nagyerdei Stadion, 10200 néző. Vezette: Mantalosz (Karsziotisz, Tszolakisz - görögök)

DVSC: Radosevic - Jovanovic, Brkovics, Szatmári, Korhut – Djelmic (Mészáros K. 46.), Varga J., Holman (Szekulics 67.), Szakály (Ferenczi 61.) - Castillion, Tisza

La Fiorita: Vivan - Gasperoni, Bugli, Bollini, Parma (Cavalli 70.) - Selva (Guidi 83.) - D. Rinaldi, Tommasi, Cangini(Righi 89.), Zafferani - M. Martini

Gól: Tisza (41.), Holman (51.)

Sárga lap: Selva (14.), Tisza (69.), Bollini (76.), Cavalli (79.), Zafferani (88.)

Továbbjutott a DVSC-TEVA 7–0-s összesítéssel.


Mesterszemmel

Luigi Bizzotto: - Ez a mérkőzés jobban sikerült, mint a kinti, első meccs. A Debrecen sokkal jobb, technikásabb, összeszedettebb csapat, ezzel az eredménnyel elégedettek vagyunk. A nagyszerű közönség előtt jó benyomást akartunk kelteni a játékunkkal. Azt hiszem, ez sikerült is.

Kondás Elemér: - Nem vagyok boldog, mert rengeteg helyzetet kihagytunk, és az első félidőben lassabban játszottunk. Kevés átlövésünk volt. Ha koncentráltabbak vagyunk a kapu előtt, ezt a mérkőzést is öt gólos különbséggel nyertük volna meg. Több új játékosnak is lehetőséget tudtunk adni. Jövő héten komoly ellenféllel lesz dolgunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!