Sport

2016.03.02. 14:37

Takács: „egy csatárnak ez a dolga”

Debrecen - Három helyzetéből hármat belőtt a Nyíregyháza ellen Takács Tamás, a Loki télen igazolt támadója.

Debrecen - Három helyzetéből hármat belőtt a Nyíregyháza ellen Takács Tamás, a Loki télen igazolt támadója.

A hétvégi, három Loki-drukker életét követelő tragédia miatt gyászosan indult a DVSC-TEVA–Nyíregyháza Spartacus Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágó, a meccsen azonban a debreceniek teljesítménye ezt némileg feledtetni tudta, ugyanis a hazaiak 5–0-val küldték haza a jelenleg az NB III-ban szereplő ősi riválist.

Az élvezetes futball mellett az is örömteli lehetett a Nagyerdei Stadion közönségének, hogy a télen szerződtetett Takács Tamás mesterhármassal vette ki a részét a sikerből.

Profiként a mának él

– Minden labdarúgó ilyen bemutatkozásról álmodik – szögezte le a Hajdú-bihari Naplónak a kedd este hőse. – Azt azonban ne feledjük el, hogy a csapattársak nélkül nem érhettem volna el ezt a három gólt. Kiváló mérkőzést játszottunk, nyertünk és ezzel meglett a továbbjutás is, már csak ezért is jól éreztem magam a pályán – mondta Takács, aki elárulta, a legnehezebb dolga a harmadik találatnál volt, amikor rávezette a labdát a kapusra, „bemutatta a hosszú sarkot” Ovszijenkónak, majd elhúzta mellette a játékszert és kiszorított szögből zörgette meg a hálót. – Ami a produkciómat illeti, nincs ebben semmi különös, a csatárnak az a dolga, hogy a helyzeteit gólra váltsa, más kérdés, hogy ez nem mindig sikerül. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megörvendeztetnünk a szurkolókat! – repesett az örömtől a szabadkai születésű támadó.

Takács kérdésünkre elmondta, nincs semmiféle bizonyítási vágy benne előző klubja, a DVTK felé. – Profiként nem foglalkozom a múlttal, engem kivásárolt a Loki az élő szerződésemből, most már itt szeretnék bizonyítani, jól játszani és gólokat szerezni. Nagyon erős csapatba kerültem a télen, ahol komoly konkurenciaharc várható, mert remek játékosok alkotják a keretet. A kupában szeretnénk a végsőkig eljutni, és a bajnokságban is megvannak a céljaink. Jól elkapta a csapat a fonalat, igaz, sajnálom, hogy Újpesten nem sikerült nyernünk szombaton. A lényeg, hogy megmaradjon ez a lendületünk a hátralévő hónapokban is – zárta mondandóját Takács.

HBN-TN


Debrecen - A DVSC az első meccs után itthon is nyert, teljesen szétzilálva a Nyíregyházát.


Debrecen, Nyíregyháza - A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének második mérkőzésén a DVSC-TEVA a Nyíregyháza csapatát fogadta kedden 18.00-tól. Az odavágó 2-1-es debreceni sikert hozott. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Debrecen - Gyász árnyékolta be a várva várt keddi DVSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus rangadót: a futballmérkőzés előtt a drukkerek a hétvégi tragikus balesetben elhunyt társaikra emlékeztek. Gyertyagyújtással rótták le tiszteletüket a három fiatal előtt, akik életüket vesztették, miközben teljes szívükkel remélik, hogy negyedik, jelenleg súlyos sérülésekkel kórházban fekvő társuk felépül.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!