Sport

2016.03.24. 18:26

Sokkal vagányabbnak kell lenniük az újvárosiaknak, ha nyerni akarnak

Balmazújváros - Füzesi Ferenc úgy véli, a „tökösség” hiányzik a csapatából.

Balmazújváros - Füzesi Ferenc úgy véli, a „tökösség” hiányzik a csapatából.

A PLER-Budapest otthonában vendégszerepel pénteken 18 órától a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK csapata. A K&H férfi kézilabda liga alsóházi rájátszásának első fordulójában a hajdú-bihariak 29–29-es döntetlent játszottak a Cegléddel, míg a fővárosiak meglepetésre 27–22-re legyőzték a Komlót.

A PLER az alapszakaszban nem nyújtott túl acélos teljesítményt, 24 meccséből csak hatot tudott megnyerni, egyszer ikszelt és 17 alkalommal alulmaradt, így 13 ponttal a tabella utolsó helyén zárt. Füzesi Ferenc tanítványai viszont kifejezetten jól szerepeltek, harcban voltak a felsőházba kerülésért is, ami végül ugyan nem sikerült, de így is minden dicséretet megérdemelnek az újvárosiak, akik a 7. pozícióban zárták a bajnokság első felét.

Október 17-én Újvárosban mérkőztek meg a csapatok: az első félidőben még fej-fej mellett haladtak a felek, 10–10-et mutatott az eredményjelző a szünetben. Fordulás után azonban már a hazaiak kerültek fölénybe, és 25–20-ra meg is nyerték a találkozót. Azon az összecsapáson Oláh Gábor bizonyult a legeredményesebb hajdú-bihari játékosnak a maga hét góljával. Egy hónapja, február 25-én a Lőrinci Sportcsarnokban szoros derbit vívtak az egyletek, a félidei állás 15–14 volt a házigazdák javára. Aztán a második fél órát megnyomta a Balmaz, és újra sikerrel tudott járni, 27–24-et mutatott az eredményjelző a lefújás pillanatában.

Ahogy korábban

Lapunk az Újváros vezetőedzőjét, Füzesi Ferencet kérte meg egy kis esélylatolgatásra. A tréner szerint badarság lenne kiindulni az elmúlt két egymás elleni ütközetből, mert ez egy egészen más összecsapás lesz. – Sajnos ki kell jelenteni, hogy nem vagyunk jó formában. A küzdőszellemmel, a harcossággal elégedett vagyok, nem is mentális problémák vannak a fiúkkal, egészen egyszerűen nem elég vagányak, „tökösebben” kellene játszaniuk, úgy, ahogy korábban. A rájátszás már egészen más, mint az alapszakasz, így nem szeretnék a korábbi két PLER elleni derbiből kiindulni. Mindenképp győzni akarunk, ahogy nyilván a pestiek is. A helyszínen láttam Hutvágner István csapatának a Komló elleni mérkőzését, nagyon komolyan játszottak, le a kalappal előttük. Nehéz dolgunk lesz, de sikerülnie kell! – jelentette ki Füzesi Ferenc.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!