Sport

2015.09.13. 13:29

Loki-legendát köszöntöttek szombaton a Nagyerdei Stadionban

Debrecen - A DVSC egykori kirobbanthatatlan balhátvédjét családja és barátai lepték meg a bensőséges hangulatú ünnepséggel.

Debrecen - A DVSC egykori kirobbanthatatlan balhátvédjét családja és barátai lepték meg a bensőséges hangulatú ünnepséggel.Legutóbb a Nagyerdei Stadion megnyitóján lehetett annyi egykori kiváló sportolót együtt látni Debrecenben, mint szombat délután ugyancsak a nagyerdei arénában. S, ami miatt nemcsak a labdarúgás korábbi jól ismert alakjai összegyűltek, az a Loki egykori legendás balhátvédje, Lipők Lajos 69. születésnapi köszöntése volt. Erre azonban rendhagyó módon három héttel az évforduló után került sor, de így legalább végig titokban lehetett tartani a nem kis meglepetést az ünnepelt előtt.

Hét évig csapatkapitány is

A Lokiban 1969 és 1979 között 356 alkalommal – ebből 203-szor egymás után megszakítás nélkül - pályára lépő Lipők el is csodálkozott, amikor a stadion VIP-termében az ígért vacsora helyett tucatnyi régi ismerős és barát várta. Köztük a volt válogatott kapus, Szendrei József; az egykori csapattársak Szabó II. József, Makray Balázs és Maczkó Gyula; a Debreceni Dózsa kiválóságai, dr. Gottdiener László és dr. Süvöltős Mihály; a Loki egykori kiváló birkózója, Deák András, valamint más csapatokban volt játékos társai, illetve edzőként játékosai. Az igazi meglepetést egykori nagykállói tanára, Szőke Sándor jelentette, vele 17 éves kora óta nem találkozott. És természetesen rokonai, köztük fia, Csaba, aki Denich Rudolffal közösen egy könyvet is összeállított erre az alkalomra a labdarúgást máig űző barátról, édesapáról.

Rangos köszöntések

A sors csúnya fintora, hogy a veterán csapatával tavaly országos bajnokságot nyerő, elnyűhetetlen balhátvéd lába csütörtökön megsérült, így mankóval állva fogadta a gratulációkat. Azonban ennek ellenére a tőle megszokott eltökéltséggel dedikálta a róla készített életrajzi könyvet, melyben a már említett sportolókon kívül több politikus és híres sportoló – köztük, Dárdai Pál és édesapja, Mészöly Kálmán, Eszterházy Márton – fejezték ki jókívánságukat a kivételes sportembernek.

HBN-ÉP​


Az utolsó 20 percben emberhátrányban futballozó DVSC-TEVA egy gyors góllal 1-0-ra nyert a mérkőzést szintén tíz emberrel befejező MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában szombaton.


Debrecen - Sidibe harmadik percben szerzett találata döntötte el a találkozót.


A DVSC-TEVA vs. MTK Budapest (1-0) mérkőzés után a két edző, Kondás Elemér és László Csaba értékelte a látottakat.


Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában a DVSC-TEVA csapata az MTK Budapestet fogadja a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!