Sport

2015.04.16. 12:15

Szlovákiában a fiatalok remekeltek

Debrecen - A debreceni aerobikosok a Szlovák Openen is letették a névjegyüket.

Debrecen - A debreceni aerobikosok a Szlovák Openen is letették a névjegyüket.Újabb külföldi sikereket arattak a debreceni aerobikosok, akik ezúttal Szlovákiából, egy nyílt nemzetközi versenyről tértek haza több dobogós helyezéssel, köztük 5 aranyéremmel.

A Flex-HD SE 9-11 éves sportaerobikos versenyzői a franciaországi sikerek után ismét bizonyítottak, Görgényi Ilona egyéniben első, Fényes Gréta pedig második helyen végzett a több mint 50 főt felvonultató mezőnyben. A Becsky Lilla, Erdősi Panka, Fényes Gréta, Görgényi Ilona, Kiss Viktória összeállítású csoport szintén aranyéremmel gazdagodott.

A 12-14 évesek versenyében a Gellén Zsófi, Molnár Tamara, Nagy Dorina, Ruzicska Vanessza, Szőke Csenge alkotta flexes csoport ezüstérmet szerzett, mint ahogy a Gellén, Ruzicska, Szőke alkotta trió is.

A juniorok versenyében a Tótágas ASE két versenyzője, Juhász Flóra és Kiss Anna pécsi és budapesti versenyzőkkel közös csoportban szerzett aranyérmet. Egyéniben a flexes Bökönyi Klaudia legjobb magyar indulóként a 3. helyen zárt, trióban pedig Magyar Annával és Ökrös Jankával kiegészülve a második helyen végeztek.

Aranyos aerodance-esek

Sportaerobik versenyszámok mellett aerodance kategóriában is szép sikerek születtek, mind a 12-14 évesek (Árendás Dorka, Barabás Kata, Bródi Bianka, Buka Lídia, Goda Kamilla, Ormós Leona, Tóth Lili, Vas Olívia Tifany), mind pedig a juniorok (Csontos Telma, Illés Tamara, Kiss Anna, Litvák Laura, Rácz Janka, Szatmári Anna, Szőke Kincső, Tatai Vivien) versenyében a Flex-HD SE csapatai állhattak a dobogó legfelső fokára.

A versenyzőket Kovácsné Laurinyecz Júlia, Kovács Judit (Flex-HD SE) és Borbélyné Debreczeni Judit (Tótágas ASE) készítette fel.

Legközelebb Bulgáriában a felnőtt Világkupa sorozat utolsó állomásán (ami az utánpótlás korosztály számára nyílt verseny), majd május 23-24-én Nyíradonyban, a Flex-HD SE által rendezett Magyar Bajnokságon szerepelhetnek a sportág legjobbjai.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!