Online Marketing - SZON

2013.05.23. 09:03

Az iwiw most már TÉNYLEG halott

Az egykor tündöklő magyar közösségi portál haláltusájának végéhez ért. Marketinges szemmel egyszerűen semmire sem használható.

Az egykor tündöklő magyar közösségi portál haláltusájának végéhez ért. Marketinges szemmel egyszerűen semmire sem használható.Amikor még teljes fényében pompázott, sokan marketingeszközként is tekintettek rá és létrehoztak kamu céges profilokat, sőt, akár kamu felhasználókat is, hogy az egész kampányt megtámogassák. Aztán jött a Facebook, aki már a cégekre is alkalmazható oldalakkal robbant be hazánkba. Az iwiw későn lépett, fogyott, megbukott. Nem valószínű, hogy bármi esélye lett volna a túlélésre, mindegy milyen lépést tettek volna.

A cégek a közösségi marketingstratégiát a Facebookra helyezték át, de azért jó érzés volt látni az Analytics-ben, hogy csurran-cseppen valami azért az iwiw-ről is, főleg ha volt integrált gomb a weboldalon. 1-2 ember talán megosztotta ott is (biztos nem hallottak még más közösségi oldalról vagy a Facebook lájk mellé nyomtak véletlenül). Így vagy úgy, a forgalom minimális százalékát még terelni tudta. MOST jött ez azonban az pillanat - legalábbis mi ezt látjuk -, hogy egy darab kattintás sem érkezik az iwiwől. Marketingszempontból tehát teljesen használhatatlan. Az Inform Média hírportáljai esetében Szabolcs megyében húzta legtovább a site, ott volt a leglassabb a Facebookra való átállás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!