siker

2020.06.28. 19:50

Szoboszlai Dominik gólpasszt adott, megint bajnok lett a Salzburggal

A focista az idei szezonban 38 meccsen 10 gólnál és 17 gólpassznál jár.

Klagenfurt, 2020. május 30. Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg középpályása (j) csapattársával, Hvang Hi Csannal, miután szabadrúgásból gólt szerzett a másodosztályú Austria Lustenau ellen a labdarúgó Osztrák Kupa klagenfurti döntõjében 2020. május 29-én. A Salzburg 5-0-ra gyõzött a koronavírus-járvány miatt szurkolók jelenléte nélkül játszott mérkõzésen. MTI/EPA/Christian Bruna

Forrás: MTI / EPA / Christian Bruna

Fotó: Christian Bruna

Az osztrák labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a Szoboszlai Dominikkel felálló Salzburg 3-0-ra legyőzte a Hartberg csapatát a Red Bull Arénában, így két fordulóval a vége előtt matematikailag is biztossá vált a Salzburg 14. bajnoki címe – ami sorozatban a hetedik volt az osztrák Bundesligában – írja az Origo.

Az első félidőben a salzburgi csapat mezőnyfölényben játszott, a vezetést viszont csak a 45. percben tudta megszerezni. Ekkor Szoboszlai Dominik jobboldali szögletére a brazil Andre Ramalho robbant be a rövid oldalon, és kapu jobb oldalába csúsztatott.

A fordulás a dél-koreai Hvang Hi Csan találatával növelte az előnyét a Salzburg, majd az 59. percben a zambiai gólkirály-jelölt Patson Daka eldöntötte a találkozót.

Szoboszlai Dominik – aki 62 percet játszott a találkozón – az idei szezonban 38 meccsen 10 gólnál és 17 gólpassznál jár. Az osztrák futball június eleji újraindulása óta kilenc meccsen hat gólt lőtt és tíz gólpasszt adott.

A nyolcszoros magyar válogatott futballista pályafutása harmadik bajnoki címét nyerte a Salzburg csapatával. A 2017/2018-as szezonban is tagja volt a bajnokcsapat keretének, de csak egy meccsen lépett pályára az osztrák Bundesligában.

Az igazi áttörést a tavalyi szezon hozta, amikor Szoboszlai márciusban gólpasszt adott a Napoli elleni Európa-liga nyolcaddöntőben. A magyar középpályás azóta kirobbanthatatlan a Salzburg kezdőjéből, és már két bajnoki cím megnyerésében is tevékeny részt vállalt.

Forrás: MTI

Borítókép: Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg középpályása (j) csapattársával, Hvang Hi Csannal, miután szabadrúgásból gólt szerzett a másodosztályú Austria Lustenau ellen a labdarúgó Osztrák Kupa klagenfurti döntőjében 2020. május 29-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában