Nagyvilág

2017.08.16. 15:04

Koreai szájkarate?

<em>Hetek óta keményen izmozik egymással Észak-Korea és az Egyesült Államok. Kölcsönös megtámadással való fenyegetőzések követik egymást. Így a fél világ azt találgatja, lesz-e ebből háború.</em> Orosz Csaba jegyzete.

Hetek óta keményen izmozik egymással Észak-Korea és az Egyesült Államok. Kölcsönös megtámadással való fenyegetőzések követik egymást. Így a fél világ azt találgatja, lesz-e ebből háború. Orosz Csaba jegyzete.

Korábban is meglehetősen feszült volt a két ország viszonya, de amíg a kommunista állam nem rendelkezett az USA területét is elérni képes rakétákkal (talán atomfegyverekkel is), az amerikaiakat különösebben nem izgatta az észak-koreai diktatúra. Kim Dzsongun tényleg harcra kész, vagy csak hatalmának megőrzése érdekében veri az asztalt? Szerintem inkább csak az utóbbiról van szó. Nem olyan buta, hogy ne tudja, ha éles lövészetre kerül sor, az Egyesült Államok óriási hadereje néhány hét alatt térdre kényszeríti Észak-Koreát.

Lásd Irak vagy Szerbia példáját. (Ugyanakkor Afganisztán jelentős részével a mai napig nem bír a világ legjobban felszerelt hadserege.) Közben a legnagyobb internetes közösségi oldalon a napokban olyan videó terjed, amelyen egy tévéstáb amerikai járókelőknek nagy papír világtérképet mutat, és azt kéri tőlük, mutassák meg rajta, hol található Észak-Korea. A válaszadók döntő többségének fogalma sincs a helyes válaszról. Elgondolkodtató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!