Nagyvilág

2017.05.31. 18:07

Videó: Nagyon kiakadt az apa, amikor meglátta, hogy lopják a halott gyerekeknek kihelyezett tárgyakat

Manchester - Mark McNally épp azon emléktárgyak sokasága mellett haladt el, amelyeket a <a href="/manchesteri-robbantas-huszonket-halott-otvenkilenc-serult-gyermekek-is-vannak-az-aldozatok-kozott/3491930" target="_blank">manchesteri merényletben</a> elhunyt fiatalok tiszteletére helyeztek ki a városban, amikor észrevette, hogy két férfi virágokat és plüssállatokat lop a helyszínről. Rettentő haragra gerjedt, és azonnal kérdőre vonta őket.

Manchester - Mark McNally épp azon emléktárgyak sokasága mellett haladt el, amelyeket a manchesteri merényletben elhunyt fiatalok tiszteletére helyeztek ki a városban, amikor észrevette, hogy két férfi virágokat és plüssállatokat lop a helyszínről. Rettentő haragra gerjedt, és azonnal kérdőre vonta őket.

A 43 éves McNally egy helyi sörözőből tartott hazafelé, amikor meglátta a tolvajokat. Elöntötte a düh, és magyarázatot követelt, mire a tettesek azt felelték, fogalmuk sem volt, milyen célt szolgál a megemlékezés, egyszerűen csak megtetszettek nekik az elemelt tárgyak. A feldúlt férfi közölte velük, hogy azon nyomban tegyék vissza, amit elvettek, különben értesíti a rendőrséget, vagy szétveri őket - írja a Daily Mail.

Mark elismerte, hogy irgalmatlanul felbőszült a dolog miatt:

Valósággal dühöngtem, ennek ellenére sikerült visszafognom magam. Először nem tudtam eldönteni, mit is csinálnak pontosan, úgyhogy elkezdtem videózni őket. Amikor megláttam az egyiküket virággal a kezében először azt hittem, hogy a tiszteletüket akarják leróni, de aztán megpróbáltak elsétálni a csokorral. Ennek a tragédiának a híre az egész világot körbejárta, még egy gyerek is tisztában van vele, miért helyezték el ide mindezt."

Bárki megbotránkozott volna a történteken, de McNallyt apaként még inkább szíven ütötte a dolog:

Nekem is vannak gyerekeim, el sem tudom milyen lenne bármelyiküket is elveszíteni egy ilyen merényletben."


"Bocsáss meg" - ezek voltak Salman Abedi utolsó szavai, melyeket telefonon keresztül édesanyjához intézett mindössze néhány órával azelőtt, hogy elkövette volna a manchesteri merényletet.

Világsztárokkal tart közös jótékonysági koncertet vasárnap Manchesterben Ariana Grande.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!