Nagyvilág

2008.06.30. 16:12

Teheránban összeomlott egy hétemeletes lakóház

<p>19-en haltak meg az iráni állami televízió szerint a reggeli házomlásban. Teheránban a város egyik észak-nyugati kerületében dőlt össze egy hétemeletes épület.</p>

Az emeletes házban munkások tartózkodtak, mivel már korábban elrendelték az építmény bontását. Az eredetileg 17 éve felhúzott háromemeletes, majd később hétemeletesre bővített blokk lakóit már azután kilakoltatták, hogy fény derült az épület életveszélyes állapotára.

A baleset miatt már 5 embert letartóztattak az iráni hatóságok: az építkezést vezető mérnököket, az építtetőt és a kivitelezőt.

Szakértők szerint félő, hogy még több hasonló állapotú épület is található Teheránban, mivel az utóbbi időben a jelentős lakosságnövekedés miatt gomba módra nőttek ki a földből a hasonló tömbházak, amelyeknek kérdéses a minőségük.

Jellemző, hogy az ingatlanfejlesztők a legrövidebb idő alatt a legnagyobb hasznot akarják húzni az építkezésekből, ez pedig a legtöbbször a minőség rovására megy. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a rendkívül sűrűn lakott Teherán egy földrengési zónán fekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!