Nagyvilág

2008.03.09. 09:29

Jégtáblán rekedt több száz halász

<p>Oroszország - Több száz halász ragadt egy úszó jégtáblán vasárnap, az Oroszország északkeleti határán lévő Ohotszki-tengeren. Ellentmondásos orosz sajtóértesülések szerint a jégen rekedtek száma 500 és 2000 között van.</p>

10:13 Kimentették az összes jéghalászt

Helikopterekkel, csónakokkal és egy ideiglenes hídon mentették ki az Ohotszki-tengeren egy jégtáblán rekedt halászokat - adta hírül vasárnap az ITAR TASS és az Interfax orosz hírügynökség is.

A helikopterek és a hajók több mint 450 embert szállítottak a partra, a mentőalakulatok pedig 300 halászt egy ideiglenesen felépített hídon menekítettek ki a partoktól egyre távolodó jégtábláról. A helyi vészhelyzetek minisztériumának hivatalnoka azt közölte, hogy az Mi-8-as helikopterek most már csak azt ellenőrzik, hogy biztos mindenkit begyűjtöttek-e.

A jéghorgászok - sokan családtagjaikkal együtt - hódoltak kedvtelésüknek, amikor a jégtábla levált Oroszország Csendes-óceáni partvidékénél.

A hasonló mentési akciókra szinte minden évben szükség van, amikor a helyiek tavasszal megpróbálják kifogni a vándorló halakat, és a jégtakaró már kezd megtörni.

9:28 A lékhorgászok és családtagjaik közül 60 embert Mi-8-as helikopterekkel, 56-ot pedig hajókkal már kimentettek - közölte az Interfax orosz hírügynökség a helyi vészhelyzetek minisztériumára hivatkozva. A hasonló mentési akciókra szinte minden évben szükség van, amikor a helyiek tavasszal megpróbálják kifogni a vándorló halakat, és a jégtakaró már kezd megtörni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!