Multimédia

2016.07.25. 16:36

Mi sem maradhattunk ki az élményből: kipróbáltuk a Pokémon Gót

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Csak két hete jelent meg, de máris a feje tetejére állította a világot a Pokémon GO mobiljáték, amit azok is letöltöttek, akik egy hónapja még azt sem tudták, hogy a zsebszörnyek (a Po­cket Monsters szavak összerántásából) léteznek.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Csak két hete jelent meg, de máris a feje tetejére állította a világot a Pokémon GO mobiljáték, amit azok is letöltöttek, akik egy hónapja még azt sem tudták, hogy a zsebszörnyek (a Po­cket Monsters szavak összerántásából) léteznek.

A Pokémon már húsz éve hódít, és ez idő alatt emberek milliói ismerték meg. A játékok jelentős része csak a Nintendo konzoljaira elérhető, így az anime óriási nézőközönségének nagy része korábban sosem tapasztalta, milyen az, amikor saját maga ered a zsebszörnyek nyomába. Ez lehet az egyik magyarázat arra, miért is megállíthatatlan hazánkban is a Pokémon GO.

Persze sokan csak divatból töltik le az appot, mert nem akarnak kimaradni az éppen aktuális érdekességből, de emellett van egy egész generáció, napjaink tinédzserei, húsz- és harmincévesei, akik nézték (vagy még mindig nézik) a sorozatot, vagy valamilyen formában kapcsolatba kerültek vele, és ha másért nem, hát nosztalgiából végre kipróbálják azt, amit Ash és barátai több száz epizódon keresztül műveltek a képernyőn. Ha pedig elindult a játék és megvan az első pokémon, akkor beüt az élmény és feltámad a versenyszellem, beindul a gyűjtögetési láz. Hirtelen fontos lesz, hogy megszerezzük a kedvenceinket, vagy akár az összes zsebszörnyet.

Mi sem maradhattunk ki az élményből, még a magyar megjelenés előtt letöltöttük és telepítettük a játékot. Mellette szól, hogy nem túl nagy a helyigénye és az aktív internetkapcsolat mellett a helymeghatározót leszámítva semmire nincs hozzá szükség. Bár az aksit falja, megéri, elhihetik!

Érdemes vigyázni

A játék kezdete előtt megtervezhettük a karakterünket, aztán irány az utca, irány a tér! A legjobb az egészben, hogy nem kell a számítógép előtt kockulni: a szabadban sétálgatva, az adott település látványosságainak megismerésével, akár nagyobb baráti társasággal közösen vadászhatjuk le az óvatlan pokémonokat. A képernyőn kis szörnyekre bökve a nézet átvált, a telefon kameráján keresztül látjuk a prédát, amit úgy kaphatunk el, ha eltaláljuk a felé dobott pokélabdával. Vigyázat, érdemes jól célozni, mert a lasztik gyorsan fogynak, bár vannak olyan pontok, ahol pótolhatjuk a veszteséget (de pénzért is vehetünk újakat). Lehetőség van arra is, hogy pokémonjaink erejét összemérjük más edzőkéivel...

Ahogy a híradások is harsogják, érdemes vadászat közben a környezetünkre is figyelni, mert nagyon gyorsan beszippant a játék világa! Ne sétáljunk kocsi elé, ne próbáljunk bemenni magánlakásokba, ne zúzzunk le rendőrautót, mert a kórházban és a fogdában elveszik a telónkat, és nem lesz mivel játszani...

- Origo, ÉKN -


Elképesztően sikeres, akár a sorozat

A Tadzsiri Szatosi videojáték­ötletéből megálmodott poké­világban mára 720 különféle kitalált lény él, ezek nagy részét a pokémonedzők (és most már mi is) kis labdácskákba gyűjtik. A kis szörnyek fejlődnek, párbajoznak, gazdáikkal kalandoznak, ahogy azt a Pokémon című animében Ash és barátai is teszik. A sorozat első részét 1997-ben vetítették le Japánban, ahol azóta is fut, s mostanra a 930. epizódnál jár. Ahogy a játék, a sorozat is elképesztően sikeres, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy előbbiből 2016 februárjáig 279 milliónál is többet értékesítettek, s hogy a franchise ez év májusáig világszerte 46,2 milliárd dollár bevételt termelt a japán The Pokémon Company számára.


Mutatunk 150 pokémont, de csak a sziluettjeit. Döntse el, hogy melyik rejtőzik az árnyak mögött.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!