Magyarország

2008.05.17. 10:37

Jogtalanul fizettek a politikusoknak? - Blikk

<p>Több millió forintot fizettek ki egyben jónéhány politikusoknak, le nem tölött szabadnapjaik ellenében, derült ki a Miniszterlnöki Hivatal honlapjáról - írja a Blikk.</p>

A minisztériumok jogellenesen nem évente, hanem jogviszonyuk megszűnésével fizették ki az egykori miniszterek, államtitkárok ki nem vett szabadságait.

A köztisztviselő törvény kimondja, hogy a szabadságokról a munkáltató köteles gondoskodni, és azokat az adott évben ki kell fizetni, de legkésőbb a következő év március 31-ig. - írja a lap. Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség nem indít vizsgálatot az ügyben.

A kormányszóvivői Iroda válaszolt a lap kérdésére, és úgy fogalmaznak, hogy "a ki nem adott szabadság nem vész el, a jogviszony megszűnésekor az így felhalmozódott szabadságokat meg kell váltani." A lap által megkérdezett jogi szakértő, Kamarás Péter ügyvéd szerint azonban ez az eljárás jogellenes.
· A legjobb politikus bakik 
· Uzsorapénz: se szaga, se színe
·
Holttest a Balatonban
·
Parkoló autók égtek

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!