Magyarország

2007.12.05. 17:46

Arattak a szabolcsi párlatok Budapesten

<p>Budapest - Megyénkbeli pálinkafőzdék is szép, gyümölcsös sikereket értek el a III. HunDeszt Pálinkaversenyen, amelynek a hivatalos eredménynhirdetését tegnap tartották meg a Műbvészetek palotájában.</p>

Szerdán a fővárosban, a Művészetek Palotájában hirdették ki a III. HunDeszt Pálinkaverseny eredményét. A közelmúltban Miskolcon lebonyolított megmérettetésre minden eddiginél több, 220 mintát neveztek be hazai és határon túli (felvidéki, erdélyi, vajdasági), pálinkafőzdék, összesen 25-en.

Az idei HunDest-en megyénkből a legjobb eredményt a Várda Drink Zrt. Naményi Pálinkafőzde érte el. Mint azt főzőmesterüktől Csobolya Attilától az eredményhirdetés után telefonon megtudtuk, egyik gyümölcs párlatuk, a Naményi Birs Pálinka saját kategóriájában még a legeslegjobbaknak járó Champion-díjat is elhódította az aranyérem mellé. Ezüsérmes lett 3 pálinkájuk: a Naményi Szilva , –Bodza, –Óbarack és egy bronzérem is jutott.

Az újfehértói Kaiser 2000 Kft Zsindelyes Pálinkafőzde párlatai egyenesen taroltak a versenyen: a 3 aranyérem (Ágyasmeggy– , Szeder–, és Vadcsresznye Pálinka) mellett még 8 ezüst és 4 bronzéremmel térhettek haza.
- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!