Kézilabda

2024.03.08. 13:02

Hornyák Dóra hosszabbított a Lokival!

A rutinos játékos a védekezés egyik fontos alakja.

Haon.hu

Hornyák Dóra újabb egy évet írt alá

Forrás: DVSC Schaeffler-archív

Újabb egy évig a DVSC SCHAEFFLER játékosa marad Hornyák Dóra. A csapatkapitány szerződése idén nyáron lejár, de a klub újabb, egy évre szóló kontraktust kínált neki, amit a játékos elfogadott – írta a klub honlapja. 

Alig múlt 14 éves Hornyák Dóra, amikor 2006. szeptember 16-án, a Vasas elleni hazai bajnokin először került pályára NB I-es meccsen. A debütálás emlékezetesre sikerült, hiszen Dodó – meg gyerekként – rögtön az első felnőtt meccsén gólt szerzett. Az első időszakában összesen 112 meccset játszott piros-fehérben, tagja volt a BL-ben szereplő csapatnak, majd 2011-ben elhagyta nevelőegyesületét. Játszott Veszprémben, Győrben kétszer emelhette magasba a Bajnokok Ligája győztesének járó trófeát, majd Vác érintésével került a Fradihoz. 2019 nyarán született meg kisfia, Bendegúz. Dodó 2020-ban tért vissza nevelőegyesületéhez. A 2021/22-es szezon kezdete óta ő a DVSC SCHAEFFLER csapatkapitánya. Az Európa Ligában és a Bajnokok Ligájában is szerepelt az együttessel, s bár főként védekezésben kap szerepet, mindkét sorozatban betalált már. Második debreceni időszakában eddig 52 találkozón lépett pályára. 2022 decemberében, a Siófok elleni mérkőzésen keresztszalag szakadást szenvedett. Hosszú rehabilitáció után, tavaly decemberben tért vissza a pályára. – Nagyon örülök neki, hogy újabb egy évig itt lehetek. Súlyos sérülésből felépülve, hosszú kihagyás után tértem vissza és ilyenkor mindig nagyon rizikós a visszatérés, de szerencsére minden rendben ment. 

Természetesen megpróbálok mindent megtenni a jövőben is, hogy tudjam segíteni a csapatot

– mondta Dodó a hosszabbítás kapcsán. Hornyák Dóra új szerződése 2025 nyaráig szól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában