Tenisz

2023.12.21. 13:10

Marozsán Fábián letaszítaná Fucsovicsot az első helyről

A HSE teniszezője szerint a kemény munkának köszönheti a sikert.

Haon.hu

Marozsán Fábián a csúcsra tör

Forrás: Napló-archív

Hálás a szüleinek a neveltetéséért, okosan gazdálkodik az eddig megkeresett pénzével, és huszonnégy évesen Marozsán Fábián már azt is tudja, milyen befektetésbe kezd, ha egyszer abbahagyja a teniszt. A világranglista 64. helyén álló játékos minél hamarabb megelőzné Fucsovics Mártont (59.) a rangsorban, mert ő akar az ország első számú férfi teniszezője lenni. Marozsán a profi sport darálójában is megtalálja a boldogságot, párkapcsolatban él, de a partnerével nem jelenik meg az Év sportolója gálán, mert Aucklandben lesz dolga, az Australian Openre felvezető versenyen indul. Bár ha ott is lenne az Operaházban, előre gratulálna a férfi sportolók között szerinte toronymagas esélyes Szoboszlai Dominiknek – írta a magyarnemzet.hu. 

Fontos a csapatösszetétel 

A HSE sportolója először az őt körülvevő személyekről beszélt a Magyar Nemzetnek. – A stáb összetétele változott, sokkal személyre szabottabb lett a programom. Az edzőmmel, Balázs Györggyel a nyár óta dolgozom, egyelőre az Australian Open végéig szól a megállapodásunk. Mindenféleképpen magyar stábot szerettünk volna. A közeljövőben el tudom képzelni, hogy Gyuri mellett egy olyan edző is segítse a csapatomat, aki friss, a magyar tenisztől eltérő szemléletet hoz a rendszerbe. Ez nem jelenti azt, hogy a magyar felkészítőimmel ne tudnánk változtatni a fejlesztésre szoruló ütéseken. Illetve a játék valamennyi elemében fejlődnöm kell. Úgy érzem, hogy a rám jellemző szorgalom és alázat nem változott. Gyakran kérdezik is tőlem, hogy miért pont májusban, a Carlos Alcaraz elleni győzelemmel hívtam fel magamra a figyelmet – mondta. 

Nagy skalpokat gyűjtött 

A feltörekvő tehetség hamar világhírnevet szerzett, hiszen több az elitbe tartozó teniszezőt győzött le. Ezek közül egyértelműen a Carlos Alcaraz felett aratott siker a legédesebb. – Talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy alig van értékesebb skalp a teniszvilágban, mint Carlos Alcarazé. Esetleg a Grand Slam-rekorder, Novak Djokovics vagy a jövőre visszatérő Rafael Nadal elleni győzelem vetekedhet ezzel. Hirtelen nem is tudom, melyikre van nagyobb esély. Djokovics harminchat évesen is magabiztosan játszik, visszaveri a fiatalok támadásait. Nadal talán maga sem tudja, hogy a sérülése után mennyi ideje van még a teniszben. Szóval, Alcaraz legyőzése az életem győzelme, nem hiszem, hogy ezt valaha sikerül túlszárnyalnom – folytatta. 

Marozsán végezetül elárulta, édesapját tartja első edzőjének, hiszen ő általa ismerkedett meg a sportággal. A HSE teniszezőjét nevezték az év sportolója díjra is, ám az ünnepségen biztosan nem tud majd részt venni, hiszen éppen Ausztráliában lesz jelenése. Fábián emellett elmondta, Szoboszlai Dominik mellett aligha rúghat labdába bárki a díjért folytatott küzdelemben.

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában