Tenisz

2023.09.12. 14:17

Keszthelyen készül Marozsán Fábián és Fajta Péter

Haon.hu

Marozsán Fábián is küzdeni fog a sikerért

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Már Keszthelyen készül a magyar Davis-kupa válogatott a szeptember 15-én és 16-án esedékes összecsapásokra – adta hírül a Magyar Tenisz Szövetség Facebook-oldala. A Nagy Zoltán szövetségi kapitány által vezetett magyarok a Davis-kupa I-es világcsoportjában a Helikon Teniszcentrumban küzdenek meg a törökökkel. A mieink keretében ott van két játékos is a Hajdúszoboszlói SE-ből, Marozsán Fábián és Fajta Péter, mellettük pedig Piros Zsombor, Valkusz Máté, valamint Füle Mátyás juthat szerephez.

A srácok már hétfőn két edzéssel hangoltak a megmérettetésre Keszthelyen, ahol pénteken 13 órakor kezdődik a küzdelem két egyéni mérkőzéssel, másnap pedig 11 órától egy páros és két lehetséges egyéni derbi következik.

A HSE teniszezője, Fajta Péter az elődöntőig menetelt múlt héten Szerbiában, az M15 Pirot elnevezésű salakos tornán. A fiatal magyar sportoló a bolgár Simon Anthony Ivanovot még 6:2, 7:6-ra legyőzte a negyeddőntőben, a fináléért vívott csatában azonban a későbbi tornagyőztes, román Vlad Andrei Dancuval szemben 5:7, 7:5, 6:1 arányban alulmaradt. Marozsán Fábián legutóbb a US Openen indult, a 2. fordulóban Adrian Mannarino állította meg a magyar klasszist.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában