Helyi sport

2023.09.25. 11:14

Erős mezőnyben is helytálltak a DEAC tornászai

Kónya Botond a dobogó második fokára állhatott fel a Dunaújvárosban rendezett emlékversenyen.

Haon.hu

A képen a DEAC Dunaújvárosban szerepelt tornacsapata

Forrás: DEAC

A dunaújvárosi tornasport legendás edzője emlékének adózott a DKSE tornaszakosztálya a hétvégén rendezett rangos utánpótlásversennyel – számolt be az egyetemi klub honlapja. A III. Pap Zoltán Emléktornán kilenc egyesület (DEAC, FTC, Honvéd, GYAC, DKSE, Arany Torna SE, KSI, TFSE, Dunapataj) hat-kilencéves tornászai indultak, akik gimnasztikában, talajon, gyűrűn és ugrásban mérték össze tudásukat egyéniben és csapatban egyaránt.
A DEAC tornászai szép eredményekkel térhettek haza az eseményről. Kónya Botond kiemelkedően teljesítve a második helyen végzett, míg Sík Soma a 11., Fábi Horka Ákos a 19. helyen végzett az 56 fős mezőnyben.

A legfiatalabbak a 2017-ben született gyerekek voltak, itt a 6 versenyző közül az egyetemi klub tornásza, Szigeti Dániel nyújtotta a legjobb teljesítményt, bár ebben a korosztályban hivatalos eredményhirdetés nem történt.

Összetartó csapat kezd kialakulni

– Nagyon jó felkészülési állomása volt ez a verseny az országos bajnokságnak, amelyet három hét múlva rendeznek Budapesten – tudtuk meg a DEAC tornaszakosztály vezetőjétől, Lakatos Istvántól. – Sérülés miatt Lakatos Tamás nem tudott részt venni a versenyen, amit azért sajnálok, mert az edzéseken bemutatott gyakorlatai alapján jó eredményeket érhetett volna el. Az emléktornán voltak apró hibák, de ezeken lehet javítani. 

Gyerekekről van szó, akik pár éve tornáznak csak, de egy nagyon összetartó csapat kezd kialakulni ebben a korcsoportban, örülnek egymás sikereinek, az elvégzett munka mellett ez az egyik kulcsa a jó szereplésüknek, de a szülői támogatás is hozzájárul a sikerek eléréséhez

 – hangsúlyozta Lakatos István.

Felkészítő edzők: Szabados Balázs, Molnár Vivien, Nagy Zsuzsanna, Gyéresi Dávid és Lakatos István.

III. Pap Zoltán Emléktorna, eredmények:
Csapat: 5. helyezés DEAC (Szigeti Dániel, M. Tóth Olivér, Pálfy Dávid, Kónya Botond, Fábi Horka Ákos, Sík Soma)
Egyéni, 2014-2015. évben született versenyzők: 11. Sík Soma, 19. Fábi Horka Ákos, 28. Pálfy Dávid, 30. M. Tóth Olivér
Egyéni, 2016-2017. évben született versenyzők: 2. Kónya Botond, 10. Szigeti Dániel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában