Torna

2023.09.18. 08:05

Újabb bronzérem után utazhat a világbajnokságra Szilágyi Nikolett

Haon.hu

Szilágyi Nikolett ismét érmet szerzett

Forrás: DEAC

Hétvégén Budapesten, a Központi Tornacsarnokban rendezték a tornászok felnőtt országos bajnokságát, amelynek első napján a DEAC versenyzője, Szilágyi Nikolett összetettben az ötödik helyen végzett, emellett minden szeren kiharcolta a részvételt a vasárnapi döntőkre - számolt be róla a deac.hu

A finálékban tömött lelátók előtt mutatták be gyakorlataikat a tornászok, akiknek ez volt az utolsó versenye a szeptember 30. és október 8. között rendezendő antwerpeni olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt. Szilágyi Nikolett talajon érte el a legjobb eredményt, itt ugyanis 12.300-as pontszámmal a harmadik helyen zárt. Gerendán (11.800) és ugráson (12.250) ötödik lett, felemáskorláton (11.000) hatodik.

Az ob után Draskóczy Imre, a női tornászok szövetségi kapitánya kihirdette a vb-re utazó keretet, és ebben szerepel Szilágyi Nikolett is, aki ezzel az idei év egyik legfontosabb célkitűzését már teljesítette. A debreceni versenyző az elmúlt hetekben vírusos megbetegedéssel bajlódott, ami legyengítette, ezt figyelembe véve is dicséretes az országos bajnokságon elért eredménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában