Labdarúgás

2023.09.25. 11:19

Győzött a DEAC a rangadón

Kozma László fiataljai parázs meccsen diadalmaskodtak.

Haon.hu

A debreceni fiatalok nagyot küzdöttek a hétvégén

Forrás: DEAC-archív

Rangadó várt Kozma László 2. helyen álló csapatára, ugyanis szombaton a közvetlen rivális, a dobogó 3. fokán található Hajdúböszörmény otthonában léptek pályára. A fiatalok szerették volna tartani a lépést az éllovas Monostorpályival és ellépni a kék-fehérektől – írta a deac.hu. 

Jó iramban kezdtek a csapatok, mindkét fél támadófelfogásban futballozott, bár a debreceniek gépezete néha akadozott. Ennek ellenére adódtak lehetőségek, viszont a hazaiak is dolgoztak ki helyzeteket, azonban a kapuk mindkét oldalon érintetlenek maradtak, gól nélkül zárult az első játékrész. 

Szünet után feljavult a fekete-fehérek játéka, az ifisták agresszívabban futballoztak, gyorsak voltak az átmenetek. Ennek meg is lett a gyümölcse, az 52. percben egy kapu előtti kavarodás végén Puskás Balázs zörgette meg a hálót. Próbált minél hamarabb egyenlíteni a házigazda, ám a 67. minutumban megdupláztuk előnyünket, Csordás György vette be átlövésből a hazai kaput. Kétgólos előnyünket meg is tartották a cívisvárosiak a lefújásig. 

A tények: 

Vármegyei I. osztály U-19 7. forduló 

Hajdúböszörmény–DEAC: 0–2 (0–0) 

DEAC: Sávolt – Papp K. (Sike 14’), Harcsa, Bartók (Csordás 60’), Puskás (Bánsági 88’), Kiss G. (Szabó Cs. 72’), Némethy, Kozma, Vida (Szabó Z. 72’), Szabó M. (Sarkadi 88’), Kovács 

Edző: Kozma László 

Gólszerzők: Puskás 52’, Csordás 67’ 

Kozma László: Volt miből meríteni, ugyanis 18 játékossal tudtunk elutazni Hajdúböszörménybe. Az iramra nem lehetett panasz, de nehezen találtuk a játékunkat, az első félidő nyögvenyelősre is sikerült. Szünetben azt kértem a fiúktól, agresszívabban támadjuk a labdát, gyorsabban menjünk át védekezésből támadásba, ezt szünet után meg is valósították. Lendületesen futballoztunk, csak szabálytalanul tudtak minket megállítani, ám rögzített szituációból kétszer is betaláltunk. A fiataloknak is tudtam lehetőséget adni, jól is szálltak be, de mindenki jól teljesített ma, elégedett vagyok a fiúkkal, gratulálok nekik a győzelemhez.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában