Kézilabda

2023.08.19. 20:30

Még sok mindennek tisztulnia kell a Loki kéziseinél

Szilágyi Zoltán elmondta, főleg támadásban kell még előre lépnie a gárdának.

Molnár Szilárd

Szilágyi Zoltán pontosan tudja, miben kell előrelépnie a DVSC Schaefflernek

Forrás: Kiss Annamarie

Ahogy arról portálunkon már beszámoltunk, itthon tartották a DVSC Schaeffler Kupát a Loki női kézisei. A nemzetközi tornán a piros-fehéreken mellett még két csapat vett részt: a román bajnoki bronzérmes Gloria Bistrita és az Ázsiai BL-győztes, a dél-koreai Sugar Gliders. A Besztercével játszott szerdai 25–25-ös döntetlen után Vámos Petráék javuló játékkal, 32–22-re verték a koreaiakat pénteken.

A Haon Szilágyi Zoltán vezetőedzőt kérdezte az elmúlt időszakról. – A heti munkát tisztességesen elvégeztük – hangsúlyozta szakember. – Két felkészülési mérkőzést játszottunk, az elsőn sok szempontból még mindig kerestük önmagunkat. Főleg a lerohanásban és támadásban játszottunk rengeteg hibával, ennek még tisztulni kell, még nem ott tart, ahova szeretnénk majd eljutni a bajnokság kezdetére. 

A védekezés mindkét két összecsapáson úgy, ahogy rendben volt, persze voltak kevésbé jó időszakaink is, de összességében azt dicsérni tudom.

– Pénteken már láttam egy komolyabb előrelépést – természetesen az ellenfél is más volt, mint két nappal korábban –, de voltak azért jó lebontásaink, kevesebb hibával játszottuk, jobb döntéseket hoztunk, és a befejezéseknél is pontosabbak voltunk – értékelt.

Előrelépés kell

Arra a kérdésre, hol tart a csapat a tervezetthez képest, Szilágyi Zoltán elmondta, egy edző szinte mindig elégedetlen, mert mindig többet akar: jobb formában tudni a játékosait, meg minél több fejlődést a csapatjátékban, hogy előrébb tartanak. Hozzátette, természetesen vannak még dolgok, amivel abszolút nem elégedett, amin dolgozniuk kell, és még sok mindennek tisztulnia kell. – Nagyon remélem, hogy a következő hét erre elég lesz. Tudunk előrébb lépni, de biztos, hogy nehéz időszak vár ránk, és bízom benne, azokban a dologban, amiket gyakorolni fogunk továbbra is látok majd fejlődést. Arra, hogy felmérjük, most hol tartunk, kifejezetten jó alkalom lehet a Ferencváros elleni tesztmeccs majd – hangsúlyozta.

Idő és türelem

A szakembert arról is faggattuk, miként halad a nyári igazolások beépülése a csapatba? Szilágyi Zoltán úgy felelt,  van olyan új igazolás, aki gyorsan, gördülékenyen tudott beépülni, de akad olyan, aki még küzd ezzel. – Vannak, akiknek még idő kell természetesen, ez a pár hét sokszor nem elég, hogy egy teljesen más kultúrából érkező kézilabdázó beilleszkedjen. De biztos vagyok benne, hogy azért oda fognak érni ezek a játékosok ahova szeretnénk, de türelem és idő kell még hozzá – jelentette ki.

A Lokira még egy edzőmérkőzés vár, a piros-fehérek a Ferencvárossal mérik össze a tudásukat szerdán 16 órától a fővárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában