DVSC

2023.08.16. 16:24

Maguk mellett a közönség erejében is bíznak a lokisták – videóval

A visszavágó előtti sajtótájékoztatón Szrdjan Blagojevics és Megyeri Balázs mondta el várakozásait a mérkőzésről.

Molnár Szilárd

Megyeri Balázs és Szrdjan Blagojevics a DVSC szerdai sajtótájékoztatóján

Forrás: Kiss Annamarie

Fotó: KISS ANNAMARIE HAON

Hatalmas csatára van kilátás a DVSC és az osztrák rekordbajnok Rapid Wien Európa Konferencia Liga-selejtező párharcának visszavágóján. A két együttes múlt héten 0–0-s döntetlent játszott egymással, talán nem csak az elfogultság mondatja velünk, hogy a két kapufát figyelembe véve a Loki állt közelebb a győzelemhez Bécsben. A mérkőzés előtti szerdai sajtótótájékoztatón a DVSC -t Szrdjan Blagojevics vezetőedző és Megyeri Balázs, a gárda kapusa képviselte.

Minden részlet fontos lehet

A Nagyerdei Stadion sajtótermében megtartott eseményen a debreceniek szerb szakvezetője elmondta, büszke rá, hogy egy ilyen tétmérkőzést játszhatnak egy patinás, remek csapat ellen. – Nagyon megterhelő összecsapásra számítok, az első 90 perc során is nagy nyomást helyeztek ránk a bécsiek. A döntetlen ellenére továbbra is állítom, nekik van nagyobb esélyük a továbbjutásra, de azért vagyunk itt, hogy kiélvezzük a pillanatot, és együtt kiharcoljuk a sikert. Az egyik előnyünk a szurkolótáborunk lehet, ahogy hallottam, már több mint 15 ezer jegy elkelt, elképzelhető, hogy telt ház lesz. Minden részlet fontos lehet az összecsapáson, ezért fókuszáltnak kell lennünk. Nem szeretnék nyomást helyezni a fiúkra, azt szeretném, hogy élvezzék a csütörtök estét.

Arra kérném a szurkolóinkat, akkor is támogassák a csapatot, amikor esetleg nehezebb pillanataink lesznek, mert csak együtt sikerülhet kivívni a továbbjutást. Már nagyon várjuk a meccset!

– mondta el Szrdjan Blagojevics.

Extra energiák

Amennyiben nem kap gólt a csapat a mérkőzés során, az már fél siker, ebben lehet nagy szerepe Megyeri Balázsnak, aki Bécsben is fontos pillanatban hárította az osztrák válogatott Guido Burgstaller lövését.

– Remélem, a rendes játékidőben eldől a a továbbjutás a javunkra – emelte ki a játékos, jelezve, nem bánná, ha ezúttal nem ő játszana főszerepet a találkozón. Az, hogy ilyen közönség előtt játszhatunk, átlendíthet minket a holtpontokon. Ez előny számunkra, még ha továbbra sem mi vagyunk az esélyesek, de a közönségtől kapott extra energiák segítségével kiharcolhatjuk a továbbjutást – nyilatkozta Megyeri Balázs.

A szurkolók is nagyon készülnek az összecsapásra, az előzetes jegyvásárlások alapján akár telt ház is elképzelhető a mérkőzésen. Az Ultras Debrecen fanatikusai kérik a Komáromi Gábor-szektorba érkező drukkereket, hogy piros színű felsőruházatban jelenjenek meg, és a szektor első sorait hagyják szabadon a csoporttagok számára.

A DVSC is igyekszik mindenben segíteni hűséges drukkerei hazajutását, ennek megfelelően villamos- és buszkülönjáratok indulnak a találkozót követően.

A klub kéri a szurkolókat, hogy a kevés parkoló miatt inkább tömegközlekedéssel érkezzenek a mérkőzésre, és lehetőleg ne az utolsó pillanatban, hiszen időben érkezve sokkal egyszerűbb bejutni a lelátókra. A stadion kapui 19.30-kor nyitnak majd.

A DVSC–Rapid Wien mérkőzést (tv: M4 Sport) csütörtökön 21 órától rendezik a Nagyerdei Stadionban.

A DVSC EKL-kerete

Kapusok: Marko Milosevics, Megyeri Balázs, Erdélyi Benedek*, Engedi Márk István*

Védők: Alexander Mojzis (szlovák), Fábián Bence*, Meldin Dreskovics (montenegrói), Christian Manrique (spanyol), Hornyák Csaba*, Olekszandr Romancsuk (ukrán), Takács Bence*, Baranyai Nimród*, Kusnyir Erik

Középpályások: Jorgosz Neofitidisz (görög), Dzsudzsák Balázs, Ferenczi János, Hamzat Ojediran (nigériai), Stefan Loncsar (bosnyák), Doktor Zsolt*, Bódi Ádám, Horváth-Gaudi Attila*, Cibla Flórián*, Bévárdi Zsombor, Varga József, Farkas Tamás*, Vaskó Aurél*, Vajda Botond, Alekszandros Kiziridisz (görög), Dusan Lagator (montenegrói), Brandon Domingues (francia-portugál)

Támadók: Bárány Donát, Dorian Babunszki (macedón), Batai Tamás*, Antonio Mance (horvát), Joao de Oliveira (portugál-svájci), Szécsi Márk

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában