DVSC

2023.08.17. 23:05

Csárdás helyett bécsi keringőt jártak: kiütötte a Rapid a Lokit – fotókkal, videóval

A Rapid gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését a halvány debreceniek ellen.

Molnár Szilárd

Ötgólos vereséget szenvedett a DVSC

Forrás: Czinege Melinda

Nem sikerült kivívnia a továbbjutást a Lokinak az Európa Konferencia-Liga playoff körébe, miután 5–0-ra kikapott a Rapid Wien együttesétől a két csapat párharcának debreceni visszavágóján csütörtök este.

Közel telt ház, 16572 néző volt kíváncsi a rangadóra, ennek megfelelően már több mint egy órával a kezdés előtt szép számban gyülekeztek a drukkerek a Nagyerdő fái alatt.

Szrdjan Blagojevics nem változtatott a bécsi odavágó kezdőcsapatán, tehát ezúttal is a Megyeri – Kiusnyír, Dreskovics, Romancsuk, Manrique – Lagator, Loncsar – Szécsi, Dzsudzsák, Oliveira – Babunszki összeállításban küldte csatába fiait. Igen, csatába, mert mindenki tudta, az a csapat fog továbbjutni, amelyik jobban akarja majd a sikert.

Kiváló hangulatban és futballidőben kezdődött a találkozó, a debreceni ultrák egy látványos élőképpel – piros alapon egy hatalmas 1902-es szám rajzolódott ki – köszöntötték a Tankcsapda indulójára bevonuló játékosokat. A vendégtábor is szépen megtelt, a Rapid szurkolóit budapesti „testvércsapatuk”, az FTC drukkerei is támogatták…

Bécsi fölény

A feldobást a Loki nyerte, így a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs azt választotta, hogy majd a második félidőben támadjon a hazai ultrák felé a DVSC.

A harmadik perc hozta el az első osztrák lehetőséget, de a beívelésnél Guido Burgstallert ügyesen kibillentette a fejes előtt Meldin Dreskovics.

Aztán Megyeri Balázs hozta a szívbajt a hazai drukkerekre, elpasszolt egy labdát, amelynek vendégszabadrúgás lett a vége, de nagyobb veszély nem lett belőle. Aztán Olekszandr Romancsuk másolta le a kapust, de a szögletet megúszta a DVSC. A Rapid az első meccshez hasonlóan nagyon megnyomta az elejét, magasan letámadta a mieinket. Nem tudta megtartani a labdát a Vasutas, fölényben voltak az osztrákok.

Sajnos góllá is érett a 16. percben: Dzsudzsák Balázs passzolt vissza röviden, Seidl lecsapott a labdára, és Megyeri mellett a kapuba lőtt. 0–1.

Bénultnak tűnt a Debrecen, pedig az osztrákok semmi meglepőt nem csináltak, ugyanazt a futballt játszották, mint az első mérkőzésen. A 23. percben hördülhetett fel először hazai helyzetnél a közönség: Babunszki hozta fel a játékszert, majd Szécsi és Dzsudzsák volt a labda útja, utóbbi beadását fejelte vissza Manrique, a lepattantót pedig Oliveira törte el ballal nagy helyzetben. Szólt a Mindent bele! a lelátóról, a Vasutas pedig igyekezett nagyobb tempóra kapcsolni. Sok volt a hiba a piros-fehérek játékában, joggal bosszankodott Szrdjan Blagojevics az oldalvonal mellett. A 32. percben Dzsudzsák jobb oldali szabadrúgását sodorta a hálóba Babunszki, de sajnos lest jelzett a partjelző. A 35. minutumban már a negyedik sárga lapot szedték össze az osztrákok, akik egyre inkább a kapujuk elé szorultak.

A félidő előtt növelték előnyüket a bécsiek: a 44. percben Burgstaller cselezett a hazai tizenhatoson belül, középre centerezett, Romancsukról pedig a debreceni kapuba pattant a labda. 0–2.

Ott folytatták, ahol abbahagyták

Szünetben cserélt a Loki, Szécsi Márk helyett Brandon Domingues folytatta, és már rögtön egy percen belül megvillant, csak szabálytalanul tudták szerelni a vendégek a tizenhatos előtt centiméterekkel. A labda mögé Dzsudzsák állt, de a sorfalba bombázott.

Az 51. percben eldöntötte a továbbjutás kérdését a Rapid: Grüll robogott végig egy kiugratással a debreceniek térfelén, és Megyerit is kicselezve passzolt a kapuba. 0–3.

A 61. percben újfent cserélt a Debrecen: Oliveirát a görög Alekszandrosz Kiziridisz váltotta. A hellén szélső rögtön kialakított egy lehetőséget, de végül Romancsuk ballal a kapu fölé lőtt.

Sajnos Kusnyír Erik meghúzódott, így Baranyai Nimród folytatta a helyén, de Babunszki számára is véget ért a mérkőzés, őt Bárány Donát váltotta.

A 72. percben aztán újabb ütést vittek be a bécsiek: Oswald távoli lövése a kapufáról és Megyeriről pattant Burgstaller elé, aki közelről a kapuba passzolt. 0–4.

Dzsudzsák Balázst Antonio Mance váltotta az utolsó percekre. 

Sajnos nem volt vége a debreceni megpróbáltatásoknak, egy újabb vendégkontra zárult góllal, a menteni igyekvő Baranyairól pattant a labda a hálóba a 91. percben. 0–5.

Álomból rémálom lett, ötgólos sikerével a Rapid Wien jutott a playoff körbe, a visszavágó alapján teljesen megérdemelten.

A tények

UEFA Konferencia Liga, 3. selejtezőkör, 2. mérkőzés.

DVSC–Rapid Wien 0–5 (0–2)

Nagyerdei Stadion, 16572 néző. Vezette: Aleksandar Stavrev (északmacedón)

DVSC: Megyeri – Kusnyír (Baranyai, 74.), Dreskovics, Romancsuk, Manrique – Lagator, Loncsar – Szécsi (Domingues, 46.), Dzsudzsák (Mance, 86.), Oliveira (Kiziridisz, 61.) – Babunszki (Bárány, 74.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

Rapid: Hedl – Schick, Querfeld, Cvetkovic, Auer – Owald, Sattlberger, Kerschbaum, Grüll – Seidl, Burgstaller. Vezetőedző: Zoran Barisic.

Gól: 0–1 Seidl (16.), 0–2 Romancsuk (44. perc - öngól), Grüll 0–3 (51.), 0–4 Burgstaler (72.), 0–5 Baranyai (90+1.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában