Labdarúgás

2023.05.17. 18:51

Francia sikerrel indult az Eb Debrecenben

Büntetőt is hibáztak a franciák, azonban így is magabiztosan, 3–1-re verték a skótokat.

Forrás: Czinege Melinda

Megkezdődött az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság, melynek egyik helyszíne Debrecen. A Nagyerdei Stadionban, szerdán délután Skócia és Franciaország korosztályos legjobbjai feszültek egymásnak a C csoportban. Issoufou révén már az ötödik percben előnybe kerültek a franciák, a szünet előtt pedig Gadou is betalált, 2–0 volt az állás. A 71. minutumban Wilson szépített, azonban nem sokkal rá Ellis öngólt szerzett, ezzel eldöntve a győzelmet. A hosszabbításban Tincres büntetőt hibázott, ám a francia válogatott így is magabiztos, 3–1-es sikerrel kezdett.

Este nyolctól Portugália–Németország összecsapást rendeztek szintén a Nagyerdei Stadionban, a németek 4–0-ra győztek.

Magyarország meggyőző játékkal, 3–0-ra verte Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Wales legjobbjait. Simon lőtte előnybe a magyarokat, a második félidőben pedig Szabó és Umathum is megzörgette a walesiek hálóját. A DVSC Labdarúgó Akadémia 16 éves játékosa, Hornyák Csaba kezdőként lépett pályára, és végigjátszotta a mérkőzést.

Csütörtökön a D csoporton lesz a sor: 15 órától, a DEAC Stadionban Svájc és Hollandia legjobbjai mérkőznek meg, míg 20 órától a Balmazújvárosi Városi Stadionban rendezik a Horvátország–Anglia mérkőzést. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában