Európa-bajnokság

2023.03.04. 09:02

Kerekes Gréta továbbjutott Isztambulban

Kerekes Gréta | Forrás: Kerekes Gréta-archív

Folytatódott szombaton a Fedettpályás Atlétikai Európa-bajnokság, és péntek után ismét egy debreceni versenyzőért, ezúttal Kerekes Grétáért izgulhattunk. Pénteken Klekner Hanga, a DSI Debrecen rúdugrója vett részt a selejtezőkön, és sajnos nem tudta magát kvalifikálni a döntőbe.
Kerekes Gréta –, aki szintén a DSI Debrecen sportolója, – remekül indította az évet, néhány hete a nyíregyházi fedettpályás ob-n 60 méteren bizonyult a legjobbnak 8,06 másodperc alatt teljesítve a távot a döntőben. Korábban pedig Berlinben az új egyéni csúcsát is megfutotta 8,01-gyel.

Ezúttal is remekül kapta el a rajtot Gréta, aki kiváló futással, 8,04-es idővel a harmadik helyen végzett a futamában, és ezzel továbbjutott a vasárnap reggeli elődöntőbe.

A futamot a holland Nadine Visser nyerte a francia Laeticia Bapté előtt.

A versenyt követően Kerekes Gréta az M4 Sport kamerája előtt értékelt. – Azt tűztem ki célul, hogy minél jobban tapadjak Visserre, mert abból baj nem lehet. Nagyon elégedett vagyok ezzel az idővel, idén ennél még nem kezdtem jobban. Mindig az első futás a legnehezebb, úgy voltam vele, hogy legyek túl rajta. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, hiszen két éve nem vehettem fel ezt a gyönyörű szép válogatott mezt, és minden pillanatát igyekszem kiélvezni – nyilatkozta a debreceni sportoló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában