Labdarúgás

2022.10.10. 14:00

Azon lesznek, hogy legközelebb már máshogy nézzen ki a Loki–FTC

Ám Szrdjan Blagojevics tudja, ahhoz még rengeteget kell dolgozniuk.

Forrás: Czeglédi Zsolt/MTI

Leginkább a felesleges hibák és a bátorság hiányában látta Szrdjan Blagojvevics, a DVSC vezetőedzője a vasárnapi, Ferencvárostól elszenvedett idegenbeli 2–0-s vereség okát. Bár az NB I. 10. fordulójában lejátszott mérkőzésen a hajdúságiak több, szép támadást is vezettek, összességében a címvédő akarata érvényesült, megérdemelten nyert az FTC. A találkozó vége meglehetősen feszültre sikeredett, Dzsudzsák Balázs és Ryan Mmaee egymásnak is ugrott, de aztán nagy nehezen lecsillapodtak a kedélyek.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón a Vasutas szerb edzője elmondta, az összecsapás előtt azt kérte labdarúgóitól, mutassák meg a karakterüket, hogy miként is tudnak futballozni. – Mindegy, ki ellen játszunk, mindig azt a színvonalat kell hozni, amit edzéseken is gyakorolunk.

A Ferencváros diktálta tempót, a szünetben azt mondtam fiúknak az öltözőben, hogy bátrabbnak kell lenniük a pályán, többet birtokolni a labdát, vagy amint lehet visszaszerezni azt.

Természetesen voltak technikai és helyezkedési hibáink is a mérkőzésen, az első és a második gólt is könnyen adtuk nekik – reflektált egy újságírói felvetésre.

Elmondta, előfordulhat, néhány labdarúgó egy olyan meccs előtt, mint például a Ferencváros elleni azt gondolja, hogy az ellenfél túl erős, és nem tudja felvenni vele a versenyt. – Én azt akarom, hogy a játékosok magukban higgyenek, és csak a minél jobb teljesítményre koncentráljanak, ehhez pedig rengeteg edzésre és gyakorlásra van még szükség.

Természetesen a jó eredmények ezt a folyamatot megkönnyíthetik, de mivel még csak 10 napja dolgozunk együtt, nem volt egyszerű egy ilyen mérkőzést lejátszani.

Nem tudtunk még eleget gyakorolni bizonyos szituációkat, de én a kritika helyett támogatom a játékosaimat, mert fejlődési lehetőséget látok bennük

– fejtette ki.

Szrdjan Blagojevics zárásként kiemelte, hisz a csapatban, az elvégzett munkában. – Biztos vagyok benne, amikor legközelebb találkozunk a zöld-fehérekkel, már más lesz a meccs képe – mondta el, bár tudja, addig még sok munka vár rájuk, ám bízik benne, együttese folyamatosan fejlődik majd.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában