Erste Liga

2022.10.26. 14:03

A szezonjáért küzd a DEAC hokicsapata

A Debreceni Jégcsarnok fenntartását csak az év végéig tudja biztosítani a város, utána ehhez külső forrásra is szükség lesz.

A DEAC utóbbi meccsein már jöttek a győzelmek | Forrás: Napló-archív

A DEAC jégkorongozói szombaton Dunaújvárosban lejátszották 12. bajnokijukat, ezzel az alapszakasz harmadán már túl vannak. György József fiai ezidáig 5 győzelmet arattak, ebből egyet hosszabbítás után, és hét vereséget szenvedtek, a legutolsó dunaújvárosi mérkőzésen a hazaiak szétlövésben bizonyultak jobbnak. Ezzel a csapat jelenleg a tabella ötödik helyén áll 15 ponttal, azonban minden együttes kevesebb összecsapáson van túl a szezonban, mint a hajdúságiak.

Az idény eddigi szakaszáról és a jövőről Fodor András szakosztályvezető beszélt a Haonnak.

– Jó néhány alkalommal bennünk maradt a jobb eredmény a mutatott játékot nézve. Dunaújvárosban és Csíkszeredában is így volt, teljesen másképp nézett ki mind a két találkozó, mint ami aztán a végeredmény lett. Ezért van egy kis hiányérzetem, mert most több ponttal állhatnánk a táblázaton

– kezdte az értékelést.

Fodor András | Forrás: Napló-archív

A DEAC a meglehetően nehéz sorsolásának köszönhetően az eddigi 12 meccséből mindössze négyet játszott hazai pályán. – Három nagyon erős gárdával kezdtünk itthon, aztán sorban öt idegenbeli összecsapás várt ránk. Az ingadozóbb szereplés szerintem ennek is köszönhető, biztos vagyok benne, hogy szépen lassan kiegyenesedik a teljesítményünk – vélekedett.

A szakosztályvezető a mérkőzések sorsolásával kapcsolatban elmondta, mivel az erdélyi csapatok a román bajnokságban is játszanak, ráadásul más ritmusban szerepel a két nemzeti válogatott, ezért kompromisszumokat kell kötni program kialakításakor.

– Igyekszünk a saját szempontjainkat érvényesíteni, de ez nem mindig sikerül – fűzte hozzá.

Nehéz helyzetben

Az energiaárak drasztikus emelkedése sajnos a sportklubokat sem kíméli. A második számú jégcsarnok bezárásáról már korábban döntöttek, azonban a múlt héten Papp László, Debrecen polgármestere bejelentette, hogy az első számú nyitva tartását is csak december 31-ig tudja biztosítani a város. Fodor András elmondta, hogy csak külső forrás bevonásával lehet továbbra is működtetni a DEAC hokisainak otthonát.

– Rengeteget dolgozunk azon, hogy megoldjuk ezt a helyzetet, és legalább a szezont be tudjuk fejezni. A lehetőségeket a szövetség, a sportállamtitkárság és maga klub is keresi.

Mivel ez a probléma egyébként minden csapatot érint, ezért valószínű, hogy át lesz alakítva a bajnokság annak érdekében, hogy minél hamarabb, már márciusban véget érjen – árulta el. Hozzátette, besűrűsödik majd a menetrend, novembertől heti három meccsre lehet számítani.

Szerkesztőségünkbe olyan pletykák is eljutottak, hogy Miskolcon központosítva játsszák majd le az idényt a csapatok, azonban Fodor András szerint ennek a híresztelésnek nincsen alapja. A szakember kiemelte, hogy a játékosoknak is nagyon nehéz a kialakult helyzet mellett csak a mérkőzésekre koncentrálniuk.

– Természetesen ez a fiúk lelkére is hatással van, de kifejezetten jól viselik. Szerintem a meccseken nem látszódik rajtuk, hogy milyen bizonytalan szituációban vagyunk. Sokat beszélünk velük, igyekszünk megnyugtatni őket

– mondta a szakosztályvezető. 

A DEAC jégkorongosai legközelebb a Brassót fogadják majd pénteken 18 óra 30 perctől a Debreceni Jégcsarnokban.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában