Közgyűlési előterjesztés

2021.12.14. 21:20

A Főnixben a rangos sportesemény

Forrás: Napló-archív

Biztosítja a város a Főnix Arénát a 2022. évi férfi Kézilabda Európa-bajnokság debreceni mérkőzéseire – legalábbis várhatóan igennel szavaznak majd a képviselők csütörtökön az erről szóló javaslatra.

 

A Főnix Aréna (régi nevén Főnix Csarnok) új világesemény előtt áll: 2022 januárjában a magyar-szlovák közös rendezésű Férfi Kézilabda Európa-bajnokság A-csoportjának küzdelmeit követhetik nyomon az érdeklődők a megújult létesítményben. Az esemény kiemelt jelentőségű, figyelemmel a kézilabda sportág hazai és nemzetközi népszerűségére, meghatározó nemzetgazdasági és marketing értéke van. A nemzetközi szövetség előírásai és a torna színvonalas megrendezése miatt szükséges volt az Aréna felújítása, modernizálása. A beruházásoknak köszönhetően a 2021 októberében átadott létesítmény nemcsak a kézilabda, hanem szinte bármely sportág nemzetközi világversenyének megrendezésére alkalmas. A Főnix Aréna a Cívis Ház Zrt. tulajdonában, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. térítésmentes hasznosításában van.

 

Az előterjesztő, a polgármester azt javasolja, hogy a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. a Főnix Arénát közcélú adományként biztosítsa a Magyar Kézilabda Szövetség részére a 2022-es Férfi Kézilabda Európa-bajnokság A-csoportjának debreceni mérkőzéseire, illetve a szükséges előkészületek idejére, valamint az előkészítés és lebonyolítás során keletkező közüzemi költségeket tervezze be a 2022. évi üzleti tervébe. 

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában