Kézilabda

2021.03.09. 16:43

Családegyesítés a Lokiban: Vámos Petra után Míra is Debrecenben folytatja!

Vámos Petra 2019 nyarán került a DVSC Schaefflerhez, nyártól pedig újra együtt játszhat húgával, Mírával.

Fotó: dvsckezilabda.hu

A 2003-as születésű balszélső eddigi pályafutása kísértetiesen hasonlít Petra karrierjéhez. Míra is szülővárosában, Ózdon ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, s már 13 évesen bemutatkozott a Lóci DSE felnőtt együttesében. Nem sokkal később nővérét követve Balatonboglárra költözött, s Nemzeti Kézilabda Akadémián folytatta pályafutását, a 2020/21-es szezonban a felnőtt első osztályban is bemutatkozott a Boglári Akadémia SZISE együttesében. Míra a Balaton-parti akadémiai bázisról is nővére után megy – számolt be a DVSC Schaeffler hivatalos oldala.

„Fiatal csapat a DVSC, sok lányt ismerek, és Debrecenben sem tévedek el, hiszen mióta Petra a Lokiban játszik, sokszor voltam nála”

– nyilatkozta Vámos Míra. – Sokszor hoztunk össze tesós hétvégét, és amíg lehetett meccsre járni, gyakran eljöttem megnézni a csapatot. Tetszett a közeg, a közönség, örülök, hogy itt folytathatom a pályafutásomat. Nagyon sokat köszönhetek a NEKA edzőinek, sokat tanultam az akadémián – tette hozzá.

A debreceni „családegyesítés” kapcsán megkérdeztük Mírát, mennyire szoros a kapcsolata nővérével.

– Szeretem, ha közel vagyunk egymáshoz, mind a kézilabdában, mind a civil életben – mondta Míra. – Nagyon sokat játszottunk együtt, kicsit nehéz volt nekem, amikor Petra elkerült Boglárra. Aztán követtem őt, nyártól pedig újra egy csapatban szerepelhetünk. Szeretem kikérni a nővérem véleményét, ha van egy rosszabb meccsem, akkor nagyon sokat segít a tanácsaival.

Vámos Petra a második szezonját tölti a DVSC Schaeffler csapatában, nyáron pedig Szabó Nina és Vámos Míra érkezik, azaz már három NEKA-növendék kézilabdázik majd a cívisvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában