DEAC

2020.05.22. 10:17

Egykori kedvenc kosarasaink: Dallas Lauderdale és Molnár András

A DEAC korábbi közönségkedvenc játékosairól szóló sorozatában legutóbb az amerikai óriás és az egykori csapatkapitány került fókuszba.

Fotó: deac.hu

Dallas Lauderdale kitűnő ajánlóleveléllel érkezett a debreceni klubhoz 2017 őszén, korábban több NBA-s együttes fiókcsapatában megfordult, valamint meghívást kapott a Charlotte Hornets és a Portland Trail Blazers nyári edzőtáborába is. Európában sem volt ismeretlen a neve, első profi szezonjában a lengyel Turów Zgorzelec-et erősítette – olvasható a DEAC honlapján.

Jóformán tökéletesen mutatkozott be debreceni színekben a Jászberény elleni, kulcsfontosságú rangadón, 15 pontjával és 14 lepattanójával a mezőny legjobbja volt. Sajnálatos módon a következő mérkőzésen megsérült, így egészen februárig nem állhatott Berényi Sándor rendelkezésére. Visszatérése után újfent hasznos tagja tudott lenni a cívisvárosi alakulatnak, elsősorban a védőtérfélen alkotott maradandót. Lauderdale hajdúsági karrierje alatt 6,8 pontot, 7,4 lepattanót, és 2,6 blokkot átlagolt. Népszerűségét látványos zsákolásai és szerelései mellett végtelenül kedves személyiségének köszönhette, nem csoda, hogy viszonylag rövid itt tartózkodása ellenére is a szívükbe zárták a drukkerek.

Dallas utoljára az NBA tartalékligájában, a Maine Red Claws színeiben lépett pályára a 2018-19-es idényben. Itt 29 meccsen 4,4 pontot, 4,3 lepattanót, és 1,3 blokkot tett be a közösbe. Energiáit azóta utánpótlás-nevelésre fordítja, táborokat szervez a fiatalok számára, ahol maga is edzőként segíti a következő generáció fejlődését.

Az ohio-i kosaras a DEAC megkeresésére lényegretörően reagált:

„Legutóbb a Boston Celtics második vonalas gárdájánál, Maine Red Claws-nál játszottam. Üzenem a debreceni szurkolóknak, hogy nagyon hiányoznak!”

Molnár András hatvanötszörös felnőtt válogatott bedobó 2018-ban a Debreceni Egyetem csapatából vonult vissza a profi kosárlabdázástól, de a sporttól a mai napig nem szakadt el teljesen.

– Két éve játszottam az utolsó mérkőzésemet az A-csoportban, és ha nem is olyan, mintha tegnap lett volna, de nagyon emlékezetes számomra. 2018 május 5-én egy nagyszerű hangulatú mérkőzésen, teltház előtt hosszabbításban győztük le a Jászberényt. Bár sokáig azt gondoltam, hogy alacsonyabb szinten nem fogok kosárlabdázni, ezt nem tudtam sokáig tartani. A civil életem miatt sok időt töltök Németországban, és a Bundesligás Ratiopharm ULM fiókcsapatában olykor-olykor pályára lépek. Az első csapat dolgozóin kívül négy magyar is tagja a csapatnak, rajtam kívül Vida Máté, Halmai Tamás és Szűcs Sándor is a csapattársaim. Egy nagyon jó társaság jött össze a mi kis öregfiú csapatunkban, és nem mellesleg tavaly megnyertük a nyolcadik ligát, és idén is első helyen álltunk a bajnokság lefújásáig. Ha itthon tartózkodom, akkor is igyekszem mozogni, reggelente 8-10 kilométert szoktam futni – nyilatkozta Molnár András a deac.hu-nak.

Molnár András | Fotó: deac.hu

A hátvéd sikerektől sem mentes pályafutása végén már tudatosan készült a sport utáni életre, a szintén sokszoros felnőtt válogatott feleségével, Molnár-Vida Annával Békésszentandráson üzemeltetnek vendégházat.

– Miután már mindketten felhagytunk a profi sporttal, Szarvason telepedtünk le, és mai napig itt élünk. Emellett már ötödik éve foglalkozunk vendéglátással, amibe szép lassan kezdtünk beletanulni, és nagyon megszerettük. Az elmúlt időszakban komoly erőpróbákkal kellett szembenéznie a turizmusnak, de szerencsére nemsokára már visszatérhetünk a régi kerékvágásba, olyannyira, hogy hétvégén hivatalosan is újranyitjuk a vendégházunkat – mesélte az egykori debreceni kosaras.

A borítóképen: Dallas Lauderdale

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában